Άργος, Αμαλιάδα, Γύθειο, Δημητσάνα, Καλαμάτα και Σπάρτη θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις του «4o Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου»

28

Το «4o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα.

Μέρος του φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Αργος και τη Δημητσάνα. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερα για το κοινό.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ εμπεριέχει και ένα ειδικό αφιέρωμα με ειδικές προβολές, με έλληνες και ξένους καλεσμένους σκηνοθέτες. Το μεγάλο αφιέρωμα του 4ου διεθνούς φεστιβάλ (2018) είναι «Κινηματογράφος και Υγεία» το οποίο περιλαμβάνει προβολές, θεατρικά δρώμενα, διημερίδα με συμμετοχή ειδικών και δημιουργών, και εικαστική έκθεση.

Για δεύτερη χρονιά θα δοθούν 2 βραβεία κοινού (1.000 ευρώ) για το καλύτερο ελληνικό και διεθνές ντοκιμαντέρ

Το φεστιβάλ φέτος συνεργάζεται με το Global Health Film initiative στην Μ. Βρετανία, το Φεστιβάλ του Herceg Novi στο Μαυροβούνιο και το φεστιβάλ Cinema for Peace στην Γερμανία.

Για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καθημερινά 9 με 1 όπου προβάλλονται ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 θεματικές. Υγεία, εφηβεία, πολιτιστική κληρονομιά, επιστήμη. Φέτος συμμετέχουν και πολλοί ξένοι σκηνοθέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος να περιοδεύσει σε σχολεία της Μεσσηνίας, Αργολίδας και Αρκαδίας κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε πιλοτικά πριν δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε χωριά και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας όπως τον Αριστομένη, Βαλύρα, Πύλο, Χώρα, Κορώνη και Μεσσήνη.

Για την εκπαιδευτική ζώνη το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργάζεται με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID και το φεστιβάλ αρχαιολογικού- ιστορικού ντοκιμαντέρ «Αγών».