Φόβος ή Φοβία: Πως θα αναγνωρίσουμε και θα διακρίνουμε τις δύο αυτές ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις

96

Ο Φόβος είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα που μας προστατεύει αρκετές φορές στην πορεία της ζωής από ενδεχόμενες επικίνδυνες καταστάσεις.

Η Φοβία είναι μια κατάσταση που διογκώνει το συναίσθημα του Φόβου, συνοδεύεται από μια πλειάδα ψυχοσωματικών αντιδράσεων και δυσκολεύει το άτομο στην καθημερινή του ζωή.

Οι ψυχολόγοι Παναγιώτης Κεραμίδας και Μαίρη Σκαρπέλου μέσα από ένα διήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Δήμου Άργους – Μυκηνών (1ος όροφος, Δαναού 3, Άργος) στις 22 και 23 Ιανουαρίου 10.00-13.00, θα επιχειρήσουν «να αναγνωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τις δυο αυτές καταστάσεις, να ψηλαφήσουμε τις σωματικές αντιδράσεις που συνοδεύουν την κάθε κατάσταση και να προτείνουμε τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης τους», όπως γράφουν στην σχετική τους ανακοίνωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 27513 60747. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.