Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει με θανατηφόρο χιούμορ την απόφαση του Eurogroup

46

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρετίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις Χουλιαράκη με τις οποίες αναγνωρίστηκε η διάσωση της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία με τα μνημόνια και τον καλωσορίζουν στο club.

Σημειώνουν με ικανοποίηση τις φιλότιμες προσπάθειες Τσακαλώτου να προετοιμάσει το κόμμα του για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019.

Υπογραμμίζουν εξάλλου με έμφαση ότι με αυτό τον τρόπο παρακάμπτονται δυσάρεστες και περιττές συζητήσεις για την περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δις το 2019.

Καλωσορίζουν την απ’ ευθείας υπαγωγή 14 ΔΕΚΟ στο Υπερ-Ταμείο και υπενθυμίζουν στα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης ότι όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους για 99 χρόνια.

Θεωρούν δείγμα καλής θέλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι η πώληση της ΔΕΗ γίνεται με ευθύνη της Κομισιόν προκειμένου αυτό να αποτελέσει οδηγό και για τις άλλες αποκρατικοποιήσεις.

Δηλώνουν το θαυμασμό τους για την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης που μετά τις 1000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων ημερησίως, προχώρησε στη νομοθέτηση μέτρων για 1000 πλειστηριασμούς ακινήτων εβδομαδιαίως.

Προεξοφλούν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ως ανταπόδοση για το βάρος που σηκώνουν στο προσφυγικό.

Το EG αξιολογώντας θετικά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δώρισε στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες 6,5 δις ευρώ προϊόν κερδοσκοπίας τους με τα ελληνικά ομόλογα και λαμβάνοντας υπ’ όψη του την άψογη στάση της ίδιας Κυβέρνησης να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μη υπαγωγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που οσονούπω λήγει, δεσμεύονται να εκπονήσουν σχέδιο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους τα οποία θα τίθενται σε εφαρμογή εάν αυτό κριθεί απαραίτητο στο μέλλον.

Τέλος οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την ομόφωνη εκτίμηση ότι μπορούν να προβάλουν όποιες αξιώσεις θέλουν έναντι της Ελλάδας όσο υπάρχει ακόμα Κυβέρνηση Τσίπρα γι’ αυτό και πρέπει να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο.