«Ο ζωγράφος Θεόφιλος»: Μια Έκθεση που αξίζει να επισκεφθούμε  στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο

96

Η έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους» που παρουσιάζεται στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο, από την 18 Ιανουαρίου 2018 θα είναι διαθέσιμη και θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, για την υποβοήθηση των οποίων σχεδιάσθηκε ένα ειδικό εκπαιδευτικό έντυπο.

Η Έκθεση εγκαινιάσθηκε τον Ιανουάριο 2017 και αποτελεί συνεργασία της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Σκοπός της είναι να γνωρίσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, αλλά και το ευρύ κοινό, τη ζωή, το έργο και την εποχή του Θεόφιλου.

Το περιεχόμενο της Εκθέσεως αναπτύσσεται με βάση επτά από τα 24, συνολικά, έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τραπέζης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές, τρισδιάστατες κατασκευές.

Επιπλέον, αντικείμενα που προέρχονται από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος πλαισιώνουν κάθε κατασκευή, προκειμένου να δημιουργηθεί μία εικόνα για την εποχή του Θεόφιλου.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο 2019 και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπεύθυνη του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου.

Υπεύθυνη: κυρία Ιωάννα Μαυριά

Τηλ.: 275 209 6234, 210 326 2484

E-mail: [email protected], [email protected]