Η ανυπακοή Πνευματικού ενοχλεί την Περιφέρεια που βλέπει να ξηλώνεται ο σχεδιασμός της για παράδοση των σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ

74

Είναι ένα έργο που παίζεται για δεύτερη φορά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μόνο οι πρωταγωνιστές του διαφέρουν και οι θεατές, ο σκηνοθέτης όμως (και το σενάριο) παραμένει ο-η ίδιος-α.

Ο αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Πέτρου Τατούλη, που εκλέχθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με κοινή ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά του Δημάρχου Κορινθίων, Αλέξανδρου Πνευματικού, με επιθετικούς χαρακτηρισμούς που, για να χρησιμοποιήσω μια δική τους έκφραση «αγγίζουν τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας».

Η κοινή –επιθετική- ανακοίνωση όλων των Κορινθίων της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, έρχεται να προστεθεί στα επεισόδια της σκληρής διαμάχης για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Κορίνθου που προηγήθηκαν με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Πνευματικό και Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Το ίδιο ακριβώς σενάριο είχε ακολουθηθεί προ έτους, όταν, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών είχε αρνηθεί να υποκύψει στις πιέσεις της Περιφέρειας για ένταξη στον  Περιφερειακό σχεδιασμό καταγγέλλοντας τις χαριστικές υπερβολικές χρεώσεις που επέβαλε εις βάρος των Δημοτών. Ο Δημήτρης Καμπόσος «δεν μάσησε» και προχώρησε στον Δημοτικό σχεδιασμό για προσωρινή διαχείριση, επιτυγχάνοντας (μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας) το εντυπωσιακά χαμηλό κόστος των 29,40 ευρώ ανά τόνο εξοικονομώντας 400.000 ευρώ και μειώνοντας αναλογικά τα δημοτικά τέλη.

Είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι η ένταση και ο πόλεμος των δηλώσεων ξεκίνησε ακριβώς μετά την δημοπράτηση του έργου διαχείρισης από τον Δήμο Κορινθίων και την καθυστέρηση έγκρισης της σύμβασης Τατούλη – ΤΕΡΝΑ από το Ελεγκτικό.

Η κοινή ανακοίνωση των 9 Συμβούλων της Π.Ε. Κορινθίας έχει ως εξής:

«Η χώρα απαιτεί περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα, σύνεση και ουσιαστική πολιτική συναίνεση, και όχι τον προσφιλή σε ορισμένους λαϊκισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις των καιρών και έχει επιλέξει, σχεδόν αποκλειστικά, να καταφέρεται εναντίον του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σημείο που αγγίζει τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας.
Αποτέλεσμα αυτής του της στάσης είναι οι δημότες του να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι που καίγεται για πολλές μέρες, και με αποκλειστική δική του ευθύνη να έχει αποκλειστεί η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας.
Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στη θεσμική μας ευθύνη και στο έργο μας, όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, αφού πληθώρα έργων στο Δήμο του έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί με την ευθύνη της Περιφερειακής αρχής.
Ο σχεδιασμός μας έχει εγκριθεί από τους πολίτες, οι οποίοι με ικανοποίηση βλέπουν να υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Άραγε μπορεί ο ίδιος να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για το δικό του έργο;
Η στείρα αντιπαράθεσή του έχει σαν αποτέλεσμα η πόλη του αντί να έχει καταστεί η εμβληματική πύλη εισόδου της Πελοποννήσου να μαραζώνει, να χάνει την ταυτότητά της και κυρίως κρίσιμο χρόνο για το μέλλον της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Καλλίρης Πελοπίδας
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκίκας Αθανάσιος
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αλεξόπουλος Αλέξιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Γκιάτας Ευριπίδης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Λέγγας Κωνσταντίνος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Παπαφωτίου Απόστολος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πετρίτσης Γεώργιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Πισιμίσης Αθανάσιος»