Ήταν το καλύτερο εορταστικό 12ήμερο των τελευταίων ετών

27

Με τίτλο «Το Δωδεκάμερο στον Δήμο Ναυπλιέων έκλεισε τον Κύκλο του…» η Πόπη Καλκούνου (εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, του Δήμου Ναυπλιέων), καταθέτει την δική της λιτή οπτική για «την διαχείριση» του εορταστικού 12ημέρου, που έκανε ο Δήμος Ναυπλιέων.

Ήταν, ομολογουμένως, το καλύτερο εορταστικό 12ήμερο των τελευταίων ετών. Σ’ αυτό βοήθησαν πολύ οι επιλογές του στολισμού και των εκδηλώσεων, ο καλός καιρός και ο ισχυρός προϋπολογισμός των δαπανών, που απέδωσε στο πολλαπλάσιο την επένδυση που έγινε.

 

Πόπη Καλκούνου

Το Δωδεκάμερο στον Δήμο Ναυπλιέων έκλεισε τον Κύκλο του

«Στο κλείσιμο της μέρας ο Κύκλος του Δωδεκάμερου μας αποχαιρετά και μαζί του τα φώτα χαμηλώνουν και η πόλη περνά στη δική της καθημερινότητα. 

Ο Δήμος Ναυπλιέων όλες αυτές τις 12 μέρες δημιούργησε στην Πόλη Σκηνικό ένα φαντασμαγορικό Σκηνικό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με φωτεινά στολίδια σε κάθε γωνιά , μ’ ένα μαγικό Λούνα Παρκ στο Πάρκο ΟΣΕ και με παιχνίδια δράσης στις δύο πλατείες της πόλης. 

Πρώτο και κυρίαρχο το Πειρατικό Καράβι που ταξίδεψε σε παραμυθένιους δρόμους χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τις κουκέτες του και στάθηκαν στην πρύμη και στην πλώρη παρέα με μαγικά πρόσωπα αλλά και το Παγοδρόμιο στην πλατεία Φιλελλήνων. 

Τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια στον τοίχο της μικρής και γραφικής πλατείας Αμαλίας ξάφνιασαν και κράτησαν μικρούς και μεγάλους κάτω από τη δύναμη της εικόνας. Μουσικοί και καλαντιστές στα σοκάκια της παλιάς πόλης μαζί με το φωτισμένο και στολισμένο δέντρο της κεντρικής πλατείας τ’ Αναπλιού σηματοδότησαν την Πόλη Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. 

Και απόψε που η εορταστική αυλαία πέφτει, μετά τις καθαρτήριες αναταράξεις των υδάτων το πρωί με τα Θεοφάνεια, έρχεται η εξαιρετική συναυλία των μουσικών και φωνητικών σχημάτων του ΔΟΠΠΑΤ υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, να μας δηλώσουν μέσα από τη θαυμάσια και απαιτητική μουσική τους διαδρομή ότι «τούτη η πόλη», όπως είπε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, «γλύτωσε από τη μιζέρια και είναι εδώ να δηλώνει τη ζωντανή της παρουσία ακόμα και όταν τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σβήνουν».

Πόπη Καλκούνου
Δημοτική Σύμβουλος
Εντεταλμένη Τομέα Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων»