SUPER Δημοσκόπηση στην Πελοπόννησο: Αποδοκιμασία Βουλευτών και Κομμάτων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρίτο κόμμα. Θυμός και Ανασφάλεια. Θέλουν την απλή αναλογική. Ο Τατούλης στο ναδίρ. Ανοχή στην ομοφυλοφιλία. Εμπιστοσύνη σε Στρατό και Αστυνομία.

266

Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία ΚΑΠΑ RESEARCH και παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός SUPER ακτινογραφεί τις πολιτικές επιθυμίες των Πελοποννησίων καθώς και τις απόψεις τους για σημαντικά προβλήματα ερωτήματα που μας απασχολούν. Διεξήχθη τηλεφωνικά την περίοδο 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου και τα ευρήματά της είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Προκύπτει σαφής κόπωση από την παρουσία και λειτουργία των βουλευτών, όλων των κομμάτων, πλην του Αντώνη Σαμαρά.

Η Χρυσή Αυγή κρατά την Τρίτη θέση παρά την αθροιστική ψήφο ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΟΤΑΜΙ, και Ενώσεων Πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έρχεται τρίτος σε δημοφιλία.

Δείχνει ανοχή στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Ο κόσμος επικροτεί την χρήση της απλής αναλογικής.

Εμπιστεύεται (σχεδόν μόνον) τον στρατό και την αστυνομία, ενώ δηλώνει υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Πέτρος Τατούλης εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα επανεκλογής και ο Δημήτρης Κωστούρος απολαμβάνει της υψηλότερης δημοφιλίας μεταξύ των 5 δημάρχων των πρωτευουσών (Το Άργος όπου ο Δημήτρης Καμπόσος, στην προ τριμήνου δημοσκόπηση της ALCO, έλαβε ποσοστά πρόθεσης ψήφου και δημοφιλίας 64% και 74% αντιστοίχως, δεν μετρήθηκε γιατί δεν είναι πρωτεύουσα.

Παραθέσαμε ενδεικτικά κάποιες από τις κάρτες που απεικονίζουν τα ευρήματα της ΚΑΠΑ RESEARTCH και θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.