Συνέντευξη του Γιώργου Πισσαλίδη, διευθυντή του “Άβαλον των Τεχνών”, στην εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες”

116

Συνέντευξη στο Radio d1 και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” του Ανδρέα Σταματόπουλου, έδωσε ο διευθυντής του “Άβαλον των Τεχνών” Γιώργος Πισσαλίδης.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το πως πήρε το όνομα του το πολιτιστικό μαγκαζίνο και  ποιά είναι η οπτική που φέρνει το “Αβαλον των Τεχνών”.

Μιλήσαν για πρωτότυπα άρθρα στην Ελλάδα, όπως για την κακοποίηση της όπερας από τους μοντερνιστές σκηνοθέτες που συζητήθηκε πολύ στους κύκλους της όπερας στην Ελλάδα ή τον πνευματικό κινηματογράφο (ο χριστιανισμός ως βίωμα) από τις κλασσικές ταινίες του Μπέργκμαν και του Ταρκόφσκι σε εμπορικές επιτυχίες από τους “Δρόμους της Φωτιάς” στα “Χρονικά της Νάρνια” και τις “Τρείς ταφές του Μελκιάδες Εστράδα”.

Επίσης ο κ. Πισσαλίδης μίλησε για τον αν υπάρχει παραδοσιοκρατική τέχνη στην Ελλάδα, την επιλογή προβολής παραδοσιοκρατών συγγραφέων από τον Κάλβο και τον Φώσκολο στον Τόλκιν, τον Έλιοτ και τον Κόρμαν Μακάρθρυ αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας όσο αφορά δημιουργούς και αναγνώστες μιας παραδοσιοκρατικής ομπρέλλας πέρα από πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές. Τέλος η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αν ενοχλεί το Άβαλον το καλλιτεχνικό κατεστημένο με άρθρα που καταρρίπτουν καλλιτεχνικούς μύθους (π.χ. ο Μπάρροουζ ως λιμπερτάριαν και οπαδός της οπολοκατοχής) ή που αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες ήταν παραδοσιοκράτες.

Το ακουστικό ντοκουμέντο μπορείτε να το αναζητήσετε στο link https://avalonofthearts.gr/