Πολιτικό «τσαρλατανισμό» και ιδιοτελείς επιλογές χρεώνει στον «αυτοκράτορα», ο Νίκος Πατσαρίνος προβλέποντας ό,τι τελειώνει η εποχή του

60

Για Πολιτικό «τσαρλατανισμό» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μιλά ο Νίκος Πατσαρίνος, σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα».

Η ανακοίνωση που δημοσιεύεται ολόκληρη στη συνέχεια, καταγράφει και άλλες σκληρές τοποθετήσεις που κατατείνουν να ενισχύουν τις καταγγελίες της παράταξης για «καισαρισμό», «παρανομίες» και «Λουδοβικισμό».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νίκος Πατσαρίνος

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζει να παίζει με την «εικόνα» και τις εντυπώσεις και να μην ασχολείται με την ουσία και την αποτελεσματικότητα. Έτσι ζούμε τα εξής απανωτά γεγονότα πολιτικού «τσαρλατανισμού».

– Το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στη Μαραθούπολη το έφεραν προ ημερησίας διάταξης και χωρίς καμία γραπτή εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 13/12/2017. Τους ζητήσαμε επειδή συμφωνούμε με την αναγκαιότητα του έργου να μας ενημερώσουν γραπτά ή προφορικά (τουλάχιστον) τι περιλαμβάνει η προγραμματική σύμβαση (προϋπολογισμός, πηγή χρηματοδότησης, συμβαλλόμενοι, τεχνική έκθεση, χρόνος). Δεν ανταποκρίθηκαν και αντ’ αυτού μας έκαναν επίθεση ότι δεν θέλουμε το έργο. Αναγκαστήκαμε για λόγους ελάχιστου σεβασμού στην ενημέρωση και στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, για λόγους διαδικαστικούς, να ψηφίσουμε λευκό. Συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την στάση μας λέγοντας ότι αρνούμαστε το έργο!

– Στην Οικονομική Επιτροπή στις 21/12/2017 ενέκριναν το οδικό έργο στη Μάνη Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα 3,545 εκ. € από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τους επισημάναμε τα εξής:

α) δεν είναι έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, καθ’ ότι είναι αγροτικός – δασικός δρόμος,

β) είναι πολύ μεγάλο το ποσό για την βελτίωση ενός χωματόδρομου πλάτους 4,5 μ.,

γ) η πολιτιστική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής του Ταϋγέτου δεν έρχεται μόνο με ασφαλτοτάπητες,

δ) δε ζούμε στις εποχές των «παχιών αγελάδων», που κάθε αίτημα γινόταν δεκτό και

ε) υπάρχουν πολλά προβλήματα στους βασικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα αυτούς του Ταϋγέτου και είναι λάθος να προταθεί σήμερα αυτό το έργο. Με όλα αυτά ψηφίσαμε κατά. Υποστηρίζουν ότι δεν θέλουμε την ανάπτυξη των χωριών της Μάνης. Θυμίζουμε ότι στον εθνικό δρόμο του Ταϋγέτου (Καλαμάτα – Σπάρτη) και στην 1η επαρχιακή οδό προς Καρδαμύλη – Αρεόπολη που κινούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αρκούνται σε ελάχιστα έργα συντήρησης.

– Όταν ο κ. Τατούλης παλαιότερα έθιγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της «στροφής» προς το διάστημα, αναφερόταν πως στην περιοχή μας θα γίνει κέντρο εκτόξευσης διαστημοπλοίων και ταξιδιών προς το διάστημα. Καμία σχέση μ’ αυτό που η κυβέρνηση σήμερα δρομολογεί για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων για την επιστήμη, την γεωργία, την επικοινωνία, την ενέργεια κ.ά. Όμως έχει το θράσος και επικαλείται ότι προέβλεπε τι θα γίνει και πρωτοστάτησε γι’ αυτό!

Αντί να μιλάνε μόνο με τις κάμερες και το διάστημα ας αντιμετωπίσουν τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια που παρουσιάζουν προβλήματα, καθυστερήσεις, πρόσθετες αποζημιώσεις και βαλτώνουν.

Σε καλό θα βγει για την Περιφέρειά μας αν η Διοίκησή της καταλάβει ότι οι ιδιοτελείς της επιλογές προκαλούν την κοινωνία και δεν χωρούν στις επιλογές της κυβέρνησης. Θα της ζητούσαμε γι’ άλλη μια φορά να γίνει πιο σεμνή, πιο ουσιαστική, πιο συλλογική, πιο αποτελεσματική, να ακούει όλους και να συνθέτει. Τελειώνουν οι εποχές του «αυτοκράτορα», του αδιαμφισβήτητου και του αλαζόνα.

 

Σημείωση: Ας κοιταχτούν στον «καθρέφτη» για το μεγάλο έργο τους των απορριμμάτων, με τι προχειρότητα, ανευθυνότητα και παρατυπίες το χειρίζονται. Είναι αποκαλυπτική πλην των άλλων η 435/2017 πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναβολή απόφασης λόγω έλλειψης στοιχείων και οι αναφορές συνδημοτών μας για ιδιοκτησιακά προβλήματα»!

22/12/2017

Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»

Ο επικεφαλής

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ