Είναι μια πληροφορία που την διάβασα πριν από καιρό στον τοίχο της Elena Namini στο Face Book.
Η ιδέα θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής και στην Ερμιονίδα, η οποία διαθέτει εγκαταλειμμένα ορυχεία και να αποτελέσει ένα ακόμη πόρο ενναλλακτικού τουρισμού. Διαβάστε…
Τα παλιά ορυχεία, άνθρακα, χαλκού, άργυρου, μόλυβδου, όταν υπάρχει πολυσχεδής προσέγγιση για την ανάπτυξη, για την αξιοποίηση, ανάδειξη και ανανέωση του τουριστικού προϊόντος μιας χώρας, γίνονται σημείο συνάντησης και ανεπανάληπτης εμπειρίας, με οδηγούς , συχνά, παλιούς ανθρακωρύχους και μεταλλωρύχους!
Στην είσοδο, όλοι οι επισκέπτες προμηθεύονται έναν φακό και ένα προστατευτικό κράνος και η περιπέτεια στα άδυτα του ορυχείου ξεκινά…
Αυτά συμβαίνουν στην Ιταλία, όπου τα παλιά ορυχεία, αποτελούν μνημεία μιας εποχής. Είναι μέρος της ιστορίας της χώρας. Και έγιναν περίφημα βιομηχανικά μουσεία…
Πόσες προκλήσεις και προσκλήσεις περιέχει το τουριστικό προϊόν μιας χώρας»!
(Οι φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο του Πόρτο Flavia στην Σαρδηνία. Λειτούργησε από το 1924 ως το 1960. Ανοίγει στο κοινό, όπως και άλλα, κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο ως τα μέσα Φθινοπώρου, περίπου και είναι από τα πλέον δημοφιλή.)
Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις συνεχείς επιθέσεις σε Ελληνίδες από μουσουλμάνους: «Το 2024 φεύγει.…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, λειτουργεί Συσσίτιο για οικονομικά αδύναμα άτομα. Αυτά μπορεί να είναι…
Το δελτίο που κυκλοφόρησε αναφέρεται σε Εορταστικές εκδηλώσεις από την Π.Ε. Αργολίδας για το νέο…
Τα διαστρεβλωμένα στοιχεία για την ΚΕΔΑΜ που επιχείρησε να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης…
Η απάντηση του επανεκλεγέντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλου, στην ανακοίνωση του Θοδωρή Βασιλόπουλου…