Ο Γιωργάκης, η Ιωάννα και ο Δήμαρχος άναψαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην αναμορφωμένη πλατεία του Άργους, με συμμετοχή εκατοντάδων Δημοτών

89

Υπηρετώντας με συνέπεια την στρατηγική διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων που στηρίζονται σε δυνάμεις του τόπου και προσελκύουν όλο και περισσότερους κατοίκους σε μια συνειδητή συμμετοχή σ’ αυτές, ο Δημήτρης Καμπόσος «έκανε και χθες (8-12-2017) το θαύμα του».

Περισσότεροι από χίλιους κατοίκους και 300 νέα παιδιά διαφόρων ηλικιών, κατέκλυσαν τον χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το κεντρικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση φωταγώγησής του που συνοδευόταν με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.

Χορωδίες της πόλης και η Φιλαρμονική του Δήμου πρόσφεραν τα ακούσματα των Χριστουγέννων. Η Φιλαρμονική του Δήμου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Ξυλοπόδαροι κλόουν χάρισαν γέλια στα παιδιά. Πυροτεχνήματα στον ουρανό έφεραν αγκαλιάσματα και ευχές των παρισταμένων. Το ομαδικό τρέξιμο των παιδιών με τα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ζωντάνεψε το ιστορικό κέντρο.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, σε μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού, ζήτησε και πήρε στην αγκαλιά του δύο μικρά ηλικίας λίγων μηνών, τον Γιωργάκη και την Ιωάννα, και τα βοήθησε να πατήσουν το κουμπί που φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. «Τα Χριστούγεννα είναι η Γιορτή της Ελπίδας» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του. «Και τα παιδιά είναι η Ελπίδα της ανθρωπότητας. Η μία ελπίδα (τα παιδιά) φέρνει την άλλη (το φως) και μας μεταφέρει την πίστη πως η σημερινή κατάσταση θα είναι προσωρινή. Να πιστέψετε αυτό συμπολίτες μου και να το μεταφέρετε και στα παιδιά σας».

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, κάλεσε τους παριστάμενους, μετά το γιορτινό πρόγραμμα, να επισκεφθούν την Έκθεση «Θησαυροί της Αργολικής Γης» που πραγματοποιείται στο προαύλιο των στρατώνων Καποδίστρια και του παρακάλεσε «τις γιορτινές τους αγορές να τις κάνουν από τα καταστήματα της πόλης στηρίζοντας την τοπική αγορά, με την πεποίθηση πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα επιστρέψει στους ίδιους».