Οι κομμουνιστές ηθοποιοί θα βαρύνονται πάντα για την δολοφονία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη (21-12-1944)

827

Οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν ποια ήταν η Ελένη Παπαδάκη. Έτσι, όταν διαβάζουν πως την εκτέλεσαν οι κομμουνιστές αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα και σκέπτονται «τότε γινόταν ο κακός χαμός». Δεν είναι έτσι όμως.

Η δολοφονία της μεγάλης ηθοποιού, αποκαλύπτει αντιλήψεις και καταστάσεις που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Την καταδίκασαν γιατί την κάρφωσαν γνωστοί κομμουνιστές συνάδελφοί της, που στην συνέχεια έγιναν διάσημοι με την προβολή που τους έκανε το κόμμα και οι συνοδοιπόροι του.

Δεν την υπερασπίστηκαν άλλοι συνάδελφοι, επίσης κομμουνιστές (πολύ προβεβλημένοι στη συνέχεια) με τους οποίους ήταν φίλη και που γνώριζαν ότι οι αποδιδόμενες κατηγορίες ήταν ψευδείς.

Αποφάσισαν τον θάνατό της, υποκείμενα, που η κομμουνιστική ηγεσία είχε αναγάγει σε κριτές της ζωής των Ελλήνων.

Την εκτέλεσαν εντεταλμένοι κομμουνιστές δήμιοι αφού πρώτα της έκλεψαν ρούχα και κοσμήματα.

Τέλος, ουδέποτε το ΚΚΕ ζήτησε συγνώμη γιατί, με την δύναμη των όπλων και το πρόσχημα της τιμωρίας των οργάνων της αντίδρασης  επέβαλε ένα τόσο εκτεταμένο όργιο τρομοκρατίας λεηλασίας και δολοφονιών.

Ακόμα και σήμερα, η ηγεσία του ΚΚΕ που αποκατέστησε τον Άρη Βελουχιώτη (που είχε καταγγελθεί και διαγραφεί για τις πράξεις του), αρνείται να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για τα φυσικά και ηθικά εγκλήματα που διέπραξαν τα στελέχη του (βάση σχεδίου) εις βάρος διακεκριμένων Ελλήνων, με στόχο την μονοπώληση της πολιτισμικής εξουσίας, κατά την οικοδόμηση του μετακατοχικού κράτους.

Η σχετική βλιογραφία, τώρα πια, είναι εύκολα προσεγγίσιμη. Αυτό που συνήθως λείπει, είναι η διάθεση εμβάθυνσης.

Σας προτείνουμε:

http://elldiktyo.blogspot.gr/2014/11/eleni.papadaki.html


https://el-gr.facebook.com/Tragedian.Papadaki