Ναύπλιο…. 1900 έως 1960. Εικόνες που χάθηκαν. Έκθεση φωτογραφίας του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»

809
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» εγκαινίασε, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Βουλευτικού, μια πολύ σημαντική έκθεση με σειρά από φωτογραφίες της πόλης του Ναυπλίου που αφορούν την περίοδο από το 1900  έως το 1960.

Η Έκθεση δεν θα είναι μια απλή παράθεση φωτογραφιών αλλά μια παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα οδοιπορικό μέσα στον χρόνο. Ο επισκέπτης θα αναγνωρίσει «οικείες» αλλά άγνωστες εικόνες του Ναυπλίου, των κτηρίων του και της διαφοροποίησής τους. Εικόνες που χάθηκαν … επαγγέλματα και ενδυμασίες που έφεραν τον χρόνο μέχρι τις μέρες μας … Θα μπορέσει ακόμη, να εμβαθύνει στην κοινωνική, πολιτιστική και καθημερινή ζωή της εποχής και να την συγκρίνει με την σύγχρονη …

Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο ακούραστος και ονειροπόλος Γιώργος Καρατάσος και η εμπνευσμένη καλλιτέχνης ζωγράφος, μέλος του Συλλόγου μας, Κατερίνα Μπεκιάρη.

Εκτός από τις φωτογραφίες που αποτελούν ιδιοκτησία του Συλλόγου, πολλοί Ναυπλιώτες έχουν συνεισφέρει με το φωτογραφικό τους αρχείο στον εμπλουτισμό του υλικού.

Φωτογραφίες του Νίκου Τομπάζη, του Παναγιώτη Μαζαράκη και πολλών άλλων Ναυπλιωτών αλλά και αντίγραφα πρωτοτύπων που ευγενικά και με δική τους πρωτοβουλία παραχώρησαν από τα φωτογραφικά τους αρχεία ο Κώστας Καράπαυλος και ο Γιάννης Καλιτσιάδης πλουτίζουν τα εκθέματα από το φωτογραφικό αρχείο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και κοσμούν την Έκθεση.

Την ημέρα των εγκαινίων, ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης έντυσε μελωδικά με το πιάνο την περιήγηση και τις φωτογραφικές μνήμες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντιδέας. Παρευρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας πρωτοπρεσβύτερος ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σαρρής, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου, η Επιτετραμμένη στον τομέα τουρισμού στον Δήμο Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου, η Επιτετραμμένη στον τομέα παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος και πολλοί Ναυπλιώτες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και θα συνεχιστεί στην αίθουσα πολιτισμού του Συλλόγου έως και το τέλος των εορτών.