Δημοσκόπηση οδηγός για την εκλογική στρατηγική των 5 Δημάρχων των πρωτευουσών και των αντινομαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

44

Η Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH, που δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός SUPER, δημιούργησε εκνευρισμό στα γραφεία του Περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προκάλεσε όμως και εγρήγορση έως αναστάτωση στους 5 Δημάρχους των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αιτία, η πολύ χαμηλή δημοφιλία που καταγράφεται και η έντονα αρνητική τοποθέτηση έναντι του επί 8ετία Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, σε συνδυασμό με τη αναγγελθείσα απλή αναλογική και την υποχρέωση σταυροδοσίας για τους αντιπεριφερειάρχες. Ο προβληματισμός για την αναζήτηση άλλου πιθανού δρόμου είναι υπαρκτός σε δύο τουλάχιστον από τους αντιπεριφερειάρχες, ενώ ένας τρίτος δηλώνει στο στενό του περιβάλλον την πρόθεσή του να αποσυρθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνον ένας από τους πέντε έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος είχε ζητήσει, απ’ όλους, να του απαντήσουν μέχρι τέλους Οκτωβρίου για το ««αν θα είναι υποψήφιοι μαζί του».

Εγρήγορση, όμως, έως αναστάτωση προκάλεσε η δημοσκόπηση και στους Δημάρχους των πρωτευουσών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι καλούνται μετά τις γιορτές να καθορίσουν την εκλογική τους στρατηγική που –για όλους- εμφανίζεται να είναι «στρατηγική του πρώτου γύρου» λόγω της απλής αναλογικής που θα νομοθετηθεί.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος βρίσκεται σε καλύτερη θέση, με θετική γνώμη του 21% και μάλλον θετική 26,5% (σύνολον 47,5%), και τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή στην χειρότερη, με θετική γνώμη του 17% και μάλλον θετική 22% (σύνολον 39%).

 

Τονίζοντας πως η ερώτηση (για τους Δημάρχους) δεν αφορούσε την πρόθεση ψήφου αλλά την γνώμη των ερωτηθέντων για τους Δημάρχους, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκριτικό ερώτημα εν σχέση με άλλους υποψηφίους, παραθέτουμε τις σχετικές καρτέλες της δημοσκόπησης.