Αργολίδα, ένα μικρό Γαλατικό χωριό του ΠΑΣΟΚ

307
Αντρέας Ουλής
Γραμματέας Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Αργολίδας

του Αντρέα Ουλή

Γραμματέα Τ.Ο Χρυσής Αυγής Αργολίδος

Η Νέα Δημοκρατία θεωρείται η πιο αποτυχημένη αντιπολίτευση που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού από την πρώτη στιγμή που εφαρμόσθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι μια «επιτυχία» μόνο της ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά έχει βάθος χρόνου. Ξεκινάει από τα “γεννοφάσκια” της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όταν ο ίδιος επιστρέφοντας από το Παρίσι ως «Εθνάρχης» το 1974 ήταν ανοιχτά επηρεασμένος από την Αβασίλευτη /Προεδρική Δημοκρατία στυλ Ντε Γκωλ και του πραξικοπήματος που ευπρεπώς ονομάσθηκε «Γαλλικός Μάης του ΄68». Αυτά τα δύο γεγονότα συνέβαλαν ανεπανόρθωτα στην ανορθόδοξη πολιτική σκέψη της Νέας Δημοκρατίας η οποία όντας ανίκανη να ορθώσει πολιτικό ανάστημα, βρίσκεται πάντα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, υπόλογη στο ΠΑΣΟΚ και στην αριστερά.

Κοιτώντας το κοινωνικό γίγνεσθαι του νομού μας, κατανοούμε γιατί το κόμμα που λέγεται Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ας μιλήσουμε όμως για το σήμερα με ονόματα, για να γίνει ξεκάθαρο τι εννοώ.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ο Πέτρος Τατούλης που το 2010 είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, παίρνει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη περιφερειάρχης Πελ/νησου. Στην Αργολίδα το ψηφοδέλτιό του απαρτίζεται με πρωτοκλασάτα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αποδέχθηκαν ως επικεφαλή τους τον Τάσο Χειβδιδόπουλο, ένα γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ, πρώην επιστημονικό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εκλέγεται με τις ψήφους κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκεται έως σήμερα στη θέση του Αντ/ρχη Αργολίδας.

Το 2012 ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς αποχωρεί από τη θέση του Δημάρχου Ναυπλιέων για να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος με το κόμμα της ΝΔ. Η θέση του Δημάρχου είναι κενή, έτσι καλούνται οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αναδείξουν νέο Δήμαρχο μέσα από την παράταξη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι σύμβουλοι του Αναγνωσταρά σε συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Οι ίδιοι δίνουν τον δημαρχιακό θώκο στον Δημήτρη Κωστούρο, άλλον έναν πολιτευόμενο προερχόμενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος επανεξελέγη με τη στήριξη γνωστών στελεχών της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκ των οποίων δύο στελέχη της πρώτης γραμμής θα διαγραφθούν από τον ίδιο τον Κωστούρο με αφορμή αστείες δικαιολογίες. Απ’ την πρώτη στιγμή κάνει σαφές το πολιτικό του στίγμα τοποθετώντας γνωστά μέλη του ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις του Δήμου έως σήμερα.

Άλλη μια απόδειξη ανικανότητας των νεοδημοκρατών αποτελούν οι εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου. Προ ολίγων ημερών ο κ. Μπέσκας προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία γνωρίζει συντριπτική ήττα από τον κ. Ορφανό. Ενδεικτικό είναι πως οι σύμβουλοι του κυρίου Μπέσκα απέσπασαν ψήφους διπλάσιες απ’ όσες ο ίδιος πήρε, πράγμα που το καθιστά παράδοξο. Το ίδιο συνέβη με τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αργολίδας οι οποίες φανέρωσαν άλλο ένα φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βασιλόπουλος θέλησε να «κοντράρει» τον κ. Δαμούλο ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Και εκεί οι επιλογές της ΝΔ ηττήθηκαν. Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, εκτός των τρανταχτών παραδειγμάτων που παρέθεσα, ξέρουν πως σε νευραλγικές θέσεις και πόστα του νομού μας βρίσκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες. Εφορία, ΙΚΑ, συμβούλια νοσοκομείων, προεδρίες κοινοτήτων, έλεγχος λαϊκών αγορών κ.α. Άξια αναφοράς ήταν και η συμμετοχή νεοδημοκρατών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα φανερά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ένα κόμμα που τα ποσοστά του αγγίζουν το 5% πανελλαδικά να είχε τέτοια δύναμη σε κάποιον άλλο νομό; Σαν μια αόρατη δύναμη στην Αργολίδα να κατευθύνει τα πρόσωπα και τις εξελίξεις έτσι ώστε να δίνει ζωή σε ένα κόμμα που κοινωνικά έχει πεθάνει.

Το χτύπημα της Χρυσής Αυγής που τάραξε τα νερά ήταν τον Ιανουάριο του 2015. Όπου πετύχαμε για πρώτη φορά να αλλαχθεί ο πολιτικός χάρτης του τόπου μας κερδίζοντας βουλευτική έδρα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πόλεμος από τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο που ξεκίνησε ήταν τεράστιος (λασπολογία, αναίτιες εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια ψηφοφόρων, παρακολουθήσεις). Ήμασταν το μικρόβιο που μπήκε στο σώμα τους έτοιμο να τους προκαλέσει μόλυνση. Είναι γνωστό σε αρκετούς συντοπίτες μας, πως τον Σεπτέμβριο του 2015 στις βουλευτικές εκλογές με τη μέθοδο της λίστας, επιφανή στελέχη της ΝΔ, έδιναν εντολές στους κομματικούς στρατούς τους, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αντί για ΝΔ και ας υπήρχε περίπτωση η ΝΔ να εκλέξει δεύτερο βουλευτή. Έλεγαν πως είναι πιο σημαντική η επανεκλογή του κ. Μανιάτη στη Βουλή και η ήττα της Χρυσής Αυγής.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι, που ακολούθησαν ένα κόμμα δίχως όραμα. Ένα κόμμα υποταγμένο στις ορέξεις των ηττημένων του 1949. Και βλέποντας την κατρακύλα να συνεχίζει απτόητη, όταν ο κ. Μητσοτάκης θέτει πρώτο θέμα στην πολιτική του ατζέντα την αλλαγή φύλου, φτάνουν σε ένα τέλμα. Όμως η Χρυσή Αυγή δεν είναι Νέα Δημοκρατία, γι αυτό μας φυλάκισε η ηγεσία της (Σαμαράς) Γι αυτό μας κυνήγησε. Γιατί είδε εθνικιστές και πατριώτες να παραμένουν πιστοί στις ιδέες τους. Και τότε φοβήθηκε την εκλογική πανωλεθρία. Το νέο πολιτικό κίνημα που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η ανικανότητά τους δεν είναι δικαιολογία, ούτε λόγος συγχώρεσης. Τα λάθη τους πληρώνουμε. Γι αυτό οφείλουμε να ξεσκεπάζουμε τον βρώμικο ρόλο τους, τις διασυνδέσεις και τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια τους, τα οποία μας οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική παρακμή που βιώνουμε σήμερα.