Το τέλος του διαδικτύου όπως το ξέραμε: Ψηφίστηκε από την FCC η κατάργηση της ουδετερότητας στο διαδίκτυο

28

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ,  υπερψήφισε με ψήφους 3-2 το σχέδιο κατάργησής της ουδετερότητας στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, για την ανάπτυξη του διαδικτύου στο μέλλον. Αφορά την αρχή ότι όλη η κυκλοφορία στο διαδίκτυο πρέπει να γίνεται με ίσους όρους, ανεξάρτητα από τον τύπο του περιεχομένου ή τις πλατφόρμες που εμπλέκονται. Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο εξασφαλίζει τη διαδικτυακή σας ελευθερία προσπέλασης και διανομής των πληροφοριών που εσείς επιθυμείτε. Αυτή η θεμελιώδης αρχή διασφαλίζει τον ανοικτό, καινοτόμο, ανταγωνιστικό και πολυμορφικό χαρακτήρα του διαδικτύου.

Χωρίς την ουδετερότητα, εταιρείες καλωδιακών και τηλεφωνικών υπηρεσιών θα μπορούν να χαράξουν το Διαδίκτυο με γρήγορες και αργές λωρίδες, Ένας πάροχος θα μπορεί να επιβραδύνει το περιεχόμενο των ανταγωνιστών του ή να αποκλείει τις πολιτικές απόψεις με τις οποίες διαφωνεί. Οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ θα μπορούν να χρεώνουν επιπλέον χρεώσεις, με τις περισσότερες εταιρείες περιεχομένου να μην αντέχουν και να υποβιβάζονται σε πιο αργή βαθμίδα εξυπηρέτησης .

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FCC ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν  δήλωσε ότι προτίθεται να την αμφισβητήσει νομικά σε συνεργασία με τους γενικούς εισαγγελείς άλλων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι η FCC «πλήττει τους καταναλωτές της Πολιτείας και οποιονδήποτε τάσσεται υπέρ του ελεύθερου και ανοικτού Διαδικτύου».  Η μάχη ενάντια στην κατάργηση της ουδετερότητας θα συνεχιστεί καθώς η απόφαση θα μπορούσε να ανατραπεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ή στο Κογκρέσο.

Σχετικά άρθρα:

Το τέλος της διαδικτυακής ουδετερότητας: Στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να αλλάξουν το ίντερνετ για πάντα (προς το χειρότερο)

«Απεριόριστες» προσφορές περιορισμένης πρόσβασης και ουδετερότητα στο διαδίκτυο

Διαδικτυακή Ουδετερότητα και η κατάσταση στην Ελλάδα

 

ΠΗΓΗ: https://openwifi.ellak.gr/2017/12/15/to-telos-tou-diadiktiou-opos-to-xerame-psifistike-apo-tin-fcc-i-katargisi-tis-oudeterotitas-sto-diadiktio/