Το σπίτι μας να ναι καλά, και τα’ άλλα ας πάνε να κουρεύονται…

34

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Οι άνθρωποι δεν ζητούσαν να προστατευτούν τα σπίτια των δανειοληπτών. Μια ευκαιρία ζητούσαν για να συνεχίσουν να παίρνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση. Και ο υπουργός τους την έδωσε στο παρά πέντε. Για να συνεχίσει κι αυτός να παίρνει τη βουλευτική του αποζημίωση. Η ίδια η έμπρακτη στάση τους στο θέμα προδίνει ότι άλλος ήταν ο πόνος τους.

Πιο απλά: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν δεν άντεχαν τις διώξεις όσων διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς και απειλούσαν να μην ψηφίσουν τη σχετική τροπολογία, έχουν ξεχάσει δύο σημαντικά πράγματα:

Πρώτον, ότι είναι εκείνοι που ψήφισαν τη σχετική διάταξη του μνημονίου που προβλέπει τους πλειστηριασμούς και δεύτερον ότι δεν έχουν δώσει ίχνος ενδιαφέροντος για τη διαδικασία της έξωσης των δανειοληπτών! Κουβέντα!

Επιπρόσθετα, κανείς τους δεν έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση να φέρει νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όλοι τους ξέρουν ότι ο νόμος Κατσέλη είναι για πολύ λίγους και για ένα χρόνο! Και όλοι ξέρουν αυτό που τους είπε χτες ο Τσακαλώτος: Αν δεν εκπλειστηριαστούν τα σπίτια θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τις τράπεζες!

Ναι, αλλά τι αριστεροί είμαστε αν δεν υπερασπιστούμε τα σπίτια του κόσμου; Σωστά. Μόνο που τα σπίτια τα υπερασπίζεσαι είτε προστατεύοντάς τα από τους πλειστηριασμούς, είτε προστατεύοντάς τα από τις εξώσεις!

Εδώ, όμως, οι επαναστάτες της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ έχουν σηκώσει καπνό με τους πλειστηριασμούς, για λαϊκή κατανάλωση, χωρίς να τους έχουν αποτρέψει, δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου, ούτε δείχνει να τους απασχολεί τι θα γίνει όταν οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί κλητήρες θα πάνε να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να διώξουν από τα σπίτια τους δανειολήπτες!

 

Για τη στιγμή εκείνη κανένας της ευαισθητούλικης αυτής παρέας δεν έχει πει κουβέντα. Δεν έχει εκστομίσει αντίρρηση! Δεν έχει συμμετάσχει σε αντίδραση ή διαμαρτυρία, στις δύο τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις που εμφανίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ματαίωσαν τις εξώσεις γείτονες και συλλογικότητες. Οι βουλευτές, απόντες και μουγκοί! Δεν ανησυχούν. Προφανώς περιμένουν ότι θα καθαρίσουν ο Λαφαζάνης κι η Ζωή γι αυτούς!

Τι τους πείραξε στη χτεσινή τροπολογία Κοντονή τελικά; Η αυτεπάγγελτη δίωξη της διαμαρτυρίας, λένε. Όχι για τους πλειστηριασμούς. Για τη διαμαρτυρία. Για την ποινικοποίηση της. Λίγο και ασήμαντο είναι αυτό; Καθόλου. Ίσα ίσα. Σοβαρότατο. Αλλά, αφού είναι σοβαρό, πες το. Και μην παριστάνεις τον προστάτη του λαϊκού σπιτιού. Το δικό σου δικαίωμα υπερασπίζεσαι να διαμαρτύρεσαι χωρίς ιδιώνυμο. Όταν μάλιστα με την πολιτική που ακολουθείς θα επιστρέψεις εκεί από όπου ξεκίνησες. Σε κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι το μόνο που ξέρεις να κάνεις, άλλωστε. Μόνο που τότε, μ αυτά που έχεις κάνει μέχρι σήμερα, θα σε περιγελάνε και τα τσιμέντα.

Δεν έγινε, λοιπόν, για τους πλειστηριασμούς το μπάχαλο χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ού και μόλις απέσυρε την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας ο υπουργός είδαν το φώς τους οι βουλευτές και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ψήφισαν! Τώρα, μπορούν να γίνουν όσοι πλειστηριασμοί σπιτιών και όσες εξώσεις θέλει η κυβέρνηση μας…

ΠΗΓΗ: http://www.liberal.gr/arthro/182711/apopsi/stili-alatos/to-spiti-mas-na-nai-kala-kai-ta-alla-as-pane-na-koureuontaii.html