Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Το 1/3 των υποψηφίων βουλευτών να εκλέγονται από την ενεργή βάση του κόμματος. Η πρόταση Σπανάκη που «τάραξε πολλούς»

91

Μια πρόταση-τομή που κατέθεσε ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, από βήματος του 11ου Συνεδρίου, έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που με τη μεθοδική δουλειά του πιστώνεται μια σειρά από εκλογικές επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας σε σωματεία και φορείς, πρότεινε να εκλέγεται από τη βάση του κόμματος, το 1/3 των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Η πρόταση του Βασίλη Σπανάκη ενισχύει έτσι τον ρόλο της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και την καθιστά ενεργή και συμμέτοχη στο μέλλον του κόμματος.

Ο Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκε στα ταμειακώς εντάξει μέλη του κόμματος, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2018.

Δεδομένης της προσωπικής σχέσης που διατηρεί ο Βασίλης Σπανάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρείται βέβαιο πως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν γνώστης της πρότασης, πριν αυτή δημοσιοποιηθεί.