Οι εξουσίες που μάχονται την γλώσσα των Ελλήνων

91

Υπάρχουν τρεις, παράλληλα δρώσες, κοσμικές εξουσίες οι οποίες επιδρούν στην διαμόρφωση της γλώσσας μας. Η Οικονομική, η Πολιτική και η Πνευματική. Και οι τρεις, έχουν βαλθεί να την χαλάσουν.

Η Οικονομική εξουσία, συντάσσεται με τις πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες για λόγους αγοράς και κέρδους. Έτσι αφελληνίζει τη γλώσσα μας.

Η Πολιτική εξουσία, ικανοποιεί τις επιθυμίες των κυρίαρχων δυνάμεων του κόσμου για λόγους υποτέλειας και άγνοιας. Έτσι, διαστρέφει και εκχυδαΐζει τη γλώσσα μας,

Η Πνευματική εξουσία, συμβάλλει στην διαφθορά και τη λεξιπενία  λόγω παρακμής και εξαγοράς της “ηγέτιδας” τάξης. Έτσι απομακρύνει τη γλώσσα μας από την εννοιολογική, ετυμολογική και μαθηματική της βάση.

Τι απομένει λοιπόν;

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ… που όμως να μην εκφυλίζεται στο κλότσημα των χαρτονένιων πάγκων ενός λαθρομετανάστη σε κάποιο πανηγύρι.

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ… που όμως να μην εξαντλείται στην στείρα προγονολατρεία και σε αγώνα επαναφοράς της αρχαίας ενδυμασίας.

Επανάσταση και Επανελλήνιση! Επανάσταση νοοτροπίας και Επανελλήνιση συμπεριφοράς. Πράξεις που πρέπει και μπορούν να είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αρκεί να νιώσουμε το μήνυμα του Περικλή Γιαννόπουλου (Αποστολή του Έλληνα…) και τον δρόμο του Ίωνα Δραγούμη (Εγώ θα σώσω το Έθνος μου…).

Μέχρι να γεννηθεί το Κίνημα εκείνο που θα επαναφέρει στο φως τις αξίες του Ελληνισμού. Τις αξίες που, οι τρεις εξουσίες, επιδιώκουν να ξεχάσουμε, καταστρέφοντας την γλώσσα που τις εκφράζει!

Π. Ι. Δ.