Νέα Δημοκρατία… Νεολαία και …Εξωστρέφεια

20

«Είναι άλλωστε (η νεολαία) ο βασικός πυλώνας του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το τέλμα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση συμπερασμάτων του 2ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ήταν αφιερωμένο στ νεολαία.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στην διακήρυξη αυτής της θέσης. Με μία προϋπόθεση όμως. Να μας εξηγήσει η Νέα Δημοκρατία, όταν λέει εξωστρέφεια των νέων τι εννοεί; Γιατί στα χρόνια της διακυβέρνησής της, εφάρμοσε την εξωστρέφεια ως ανάγκη μεταναστευτικής εξόδου τους εκτός Ελλάδος για ανεύρεση εργασίας.

Το κύμα εξόδου των νέων από την Ελλάδα, που ξεκίνησε και εντάθηκε επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, όταν η ανεργία είχε φτάσει το 27%, βεβαιώνει πως πράγματι το κόμμα αυτό, που συνήθως το διοικούν στελέχη προερχόμενα από την αριστερά, έχει να επιδείξει ένα δικό του, νέο, εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, βασικός πυλώνας του οποίου θα είναι η νεολαία. Το μοντέλο της μετανάστευσης των νέων της Ελλάδος σε χώρες του εξωτερικού.

Ε. Π. ΜΟΝΟΣ