Μια σοβαρή τουριστική πρωτοβουλία. Ο Δήμος Ναυπλιέων στην τουριστική έκθεση New York Travel Show

35

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισε και κάνει ένα μεγάλο βήμα δρομολογώντας τη συμμετοχή του σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου την “New York Travel Show”. Η έκθεση γίνεται στη Νέα Υόρκη στο τέλος του Ιανουαρίου του 2018.

Είναι μια κίνηση πνοής που συμβαδίζει με την διαρκή προσπάθεια για ανάδειξη του Ναυπλίου σε επιλεγμένο σταθμό κρουαζιέρας για ξένα γκρουπ. Να θυμίσουμε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως η Ελλάδα κράτησε την θέση της το 2017 ως προτιμώμενη επιλογή για κρουαζιέρες Καναδών και Αμερικανών τουριστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017, έλαβε την σχετική απόφαση και ενέκρινε και την δέσμευση πίστωσης  15.000 € για τα έξοδα οργάνωσης και συμμετοχής στην έκθεση. Ο προϋπολογισμός αναφέρεται και περιλαμβάνει δαπάνες 4.500 € για ενοικίαση περιπτέρου, την μεταφορά προωθητικού υλικού και το κόστος εισιτηρίων και διαμονής για 5 ανθρώπους που θα στελεχώσουν το περίπτερο τις ημέρες της Έκθεσης.

Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα οριστούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την υλοποίηση της μεγάλης αυτής κίνησης, μετά από συζήτηση επί  προτάσεων των φορέων του Δήμου που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Σε μια λιτή δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος είπε: «Η συμμετοχή σε αυτή την τόσο μεγάλη έκθεση είναι συνέχεια μιας σειράς στοχευμένων ενεργειών για την προώθηση του τόπου μας».

Για όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί περισσότερα για την Έκθεση, που σύμφωνα με παράγοντες της Τουριστικής Βιομηχανίας είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, παραθέτουμε το σχετικό link http://nyttravelshow.com/