Κοιτάζοντας τον πλανητικό χάρτη της επίσκεψης Ερντογάν

51
Θέκλα Μεταξά- Ερευνήτρια αστρολογίας

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ερευνήτρια Αστρολογίας

 

Να λοιπόν που η Ελλάδα είχε την «τιμή» να υποδεχτεί τον ηγέτη της Τουρκικής Δημοκρατίας, γεγονός που εντυπωσίασε, δεδομένου ότι η τελευταία φορά όπου Τούρκος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, ήταν πριν 65 χρόνια.

Είμαι σίγουρη ότι ο περισσότερος κόσμος αναρωτιέται ποια ήταν η σκοπιμότητα αυτής της επίσκεψης. Κάποιοι μίλησαν για γέφυρες συνεργασίας με την Ελλάδα, άλλοι είπαν ότι μ’ αυτή την επίσκεψη γκρεμίστηκαν οι γέφυρες, άλλοι επίσης χαρακτήρισαν το ταξίδι αυτό επιτυχημένο και άλλοι είπαν για ιστορικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Πάντως είναι γεγονός, ότι ο Τούρκος ηγέτης ήρθε με τον αέρα του «εγώ είμαι και σαν κι εμένα άλλος κανείς», μίλησε για Τουρκική μειονότητα Θράκης αντί να πει μουσουλμανική μειονότητα, ανέφερε το παλιότερο αίτημά του περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάννης, και αργότερα ακούστηκαν πάλι οι απαιτήσεις για δημιουργία γκρίζας ζώνης στο Αιγαίο.

Κοιτάζοντας τον πλανητικό χάρτη της επίσκεψης Ερντογάν, διέκρινα κάποιες ομοιότητες με το γενέθλιο χάρτη της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, την ώρα της άφιξης του Τούρκου ηγέτη, υπήρχε η ιστορική συζυγία Κρόνου- Ερμή που υπάρχει και στο γενέθλιο χάρτη της Τουρκίας, καθώς και το γεγονός ότι και στους δυο χάρτες βρίσκουμε το Δία στο ζώδιο του Σκορπιού.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο γενέθλιο χάρτη της Τουρκίας, λαμβάνοντας ως ημερομηνία «γέννησης» του κράτους την 29η Οκτωβρίου 1923, όπου εγκαθιδρύθηκε νέο κράτος από τον Κεμάλ, βλέπουμε τα εξής:

Στον ωροσκόπο υπάρχει το ζώδιο του Καρκίνου– χώρα βαθιά πατριωτική, με πίστη στις παραδόσεις και την οικογένεια.

Τετράγωνο Άρη – ωροσκόπου, εχθρός του κράτους είναι ο στρατός.

Σελήνη στο 12ο οίκο, στην τελευταία και αναιρετική μοίρα των Διδύμων – λαός διπρόσωπος, διπλωματία με διπλοπροσωπία.

Σελήνη τρίγωνο με τη συζυγία Ερμή – Κρόνου – όλοι όσοι κατοικούμε εδώ είμαστε Τούρκοι, άλλες εθνικότητες αποκλείονται.

Ήλιος στο Σκορπιό– κυριαρχία μέσω μυστικών υπηρεσιών. Αλαζονεία που πηγάζει από το Οθωμανικό παρελθόν.

Μεσουράνημα Ιχθύες, κυβερνήτης Δίας στο Σκορπιό – αρχηγός κράτους – είμαι Θεός. Παρακράτος ισχυρότατο.

 

Κοντά στην ακμή του 2ου οίκου των οικονομικών, βρίσκεται ο αστέρας Προκύων, που ευθύνεται για την οικονομική ευμάρεια της χώρας. Και πάνω στη συζυγία Κρόνου – Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού, ο αστέρας Αρκτούρος, του αστερισμού του Βοώτη – Γεωργού. Πρόκειται για το 4ο λαμπερότερο αστέρι στον ουρανό.

 

Αυτό το αστέρι, από τα πολύ αρχαία χρόνια, αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος και παρατήρησης, και είναι ένα από τα πρώτα αστέρια που του δόθηκε όνομα. Από τις μέρες του Ησίοδου, μέχρι σήμερα, το συναντάμε στη λογοτεχνία, αν και πολλές φορές συγχέεται με τη Μεγάλη Άρκτο. Ο Ησίοδος αναφέρει ότι το αστέρι αυτό ανατέλλει πενήντα μέρες μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Αναφορά για τον Αρκτούρο βρίσκουμε και στον Όμηρο.

 

Ο Ιπποκράτης, 460 π.Χ., υποστήριζε ότι ο Αρκτούρος είχε σημαντική επιρροή πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό, εξ αιτίας της ξηρότητας που χαρακτηρίζει την εποχή μετά την ανατολή του.  Έλεγε ότι ταιριάζει περισσότερο σ’ εκείνους που έχουν φλεγματική φύση, σ’ εκείνους που έχουν υγρό ταμπεραμέντο, και στις γυναίκες, ενώ είναι ιδιαίτερα εχθρικός με όσους έχουν χολερική φύση.  Και συμπλήρωνε ότι «οι ασθένειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες εκείνες τις μέρες». Πάντως αστρολογικά, το αστέρι φέρνει πλούτη και δόξα σε όσους γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του.