Η Sabine Weyer ερμήνευσε έργα του μεγάλου συνθέτη Μπαχ στο Βουλευτικό του Ναυπλίου

54

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2017 ο ιστορικός χώρος του Βουλευτικού Ναυπλίου πλημμύρισε με μαγικές μουσικές νότες …
Η Sabine Weyer στο κονσέρτο πιάνου «Bach to future» ερμήνευσε έργα του μεγάλου συνθέτη Μπαχ, με δεξιοτεχνία που ταιριάζει σε διεθνούς φήμης ερμηνευτή.
Η καλλιτέχνις έδωσε συνολικά τρία κονσέρτα στην Ελλάδα, το πρώτο στις 8 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το δεύτερο στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Βουλευτικό Ναυπλίου και το τρίτο στις 10 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.
Η Sabine Weyer με το πρώτο χάδι των πλήκτρων του πιάνου, άρχισε να εκπέμπει στην κατάμεστη από το Ναυπλιακό κοινό αίθουσα του Βουλευτικού κύματα …
… συναισθημάτων, αρμονίας, ομορφιάς …
Ακόμα και στα διαλείμματα μεταξύ των έργων που ερμήνευε η Sabine Weyer και επικρατούσε απόλυτη σιωπή στο κοινό, η καλλιτέχνις ζούσε και απολάμβανε το σενάριο που πάνω του έχει χτίσει ο Μπαχ μερικές από τις καλύτερες κλασικές συνθέσεις.
Η μορφή της Sabine Weyer θαρρείς πως εξαϋλωνόταν κάποιες στιγμές, καθώς ταξίδευε πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, με μόνο πλοηγό το ταλέντο, το συναίσθημα και την αρμονία των ήχων.
Στο τέλος του κονσέρτου, το συνεχές χειροκρότημα του κοινού «ανάγκαζε» την καλλιτέχνιδα να επανέρχεται στο πιάνο και να συνεχίζει ερμηνεύοντας και άλλα κλασικά έργα.
Το κονσέρτο παρακολούθησε ο Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Paul Steinmetz, ο Πρόξενος Michel Grethen και ο Ακόλουθος του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα Νίκος Κιούσης.
Τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου τίμησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δωρίζοντάς του αναμνηστική πλακέτα.
Ήταν μία από τις φορές που οι Ναυπλιείς είχαν την τύχη να απολαύσουν μια τέτοια εκδήλωση τόσο υψηλού επιπέδου.