Η  Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου έφυγε από το Βουλευτικό και ετοιμάζει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις

42

Έληξε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 η Έκθεση φωτογραφίας του Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Ήταν μια φωτογραφική ιστορική αναδρομή και περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου στα πρώτα εξήντα περίπου χρόνια του εικοστού αιώνα …
Παρουσίασε τα κάστρα και τα κτήρια, τους δρόμους και τις πλατείες, την κοινωνική και επαγγελματική ζωή των κατοίκων της πόλης, το χθες και το σήμερα, έτσι όπως τα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και τα διαφύλαξαν εκλεκτοί Ναυπλιώτες και ο Προοδευτικός Σύλλογος ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ.
Την επιμέλεια της Έκθεσης είχε αναλάβει εκ μέρους του Συλλόγου ο Γιώργος Καρατάσος που αξιοποιώντας το φωτογραφικό αρχείο του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» πρόβαλε στιγμές που πέρασαν και αιχμαλωτίστηκαν από τον Τομπάζη, τον Μαζαράκη αλλά και άλλους φωτογράφους.
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης είχαν ο Κώστας Καράπαυλος και ο Γιάννης Καλιτσιάδης που ευγενικά παραχώρησαν στον Σύλλογο υλικό από τα προσωπικά τους φωτογραφικά αρχεία.
Η Έκθεση είχε ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και στην διάρκεια των οκτώ ημερών εκατοντάδες επισκέπτες θυμήθηκαν και ξανάζησαν στιγμές και τοπία που είχαν μόνο στην μνήμη τους.
Το «στήσιμο» της Έκθεσης είχε επιμεληθεί η συμπολίτισσά μας ζωγράφος και αγιογράφος Κατερίνα Μπεκιάρη που με προσωπικό κόστος χρόνου και φαντασίας έδωσε άλλη διάσταση στα εκθέματα.
Στοιχεία για την Έκθεση και το υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» από την KINISIS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., των μονίμων συνεργατών του συλλόγου, Παναγιώτης Καρούμπας και Γιώργος Καλφακάκος.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του συλλόγου, η Έκθεση θα συνεχιστεί στα γραφεία του ΠΑΛΑΜΗΔΗ, ενώ γίνεται προσπάθεια να φιλοξενηθεί και σε άλλες πόλεις.