Στρατηγική «Πρόσωπο με Πρόσωπο» εφάρμοσε στη Νεμέα, ο Δημ. Ραψωματιώτης.

27

«Συνομιλούμε με τους επιχειρηματίες και μόνο, πηγαίνουμε στους τόπους δουλειάς» έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως, ο Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Κορινθίας Δημήτρης Ραψωματιώτης. Αυτά που διακηρύσσει, τα έκανε πράξη την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στην περιοχή της Νεμέας. Συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα», συναντήθηκε με δεκάδες επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες της Νεμέας, στους χώρους εργασίας τους, και συζήτησε μαζί τους τις θέσεις της παράταξης για ένα Επιμελητήριο ενεργό και ουσιαστικό.

Ο Δημήτρης Ραψωματιώτης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού, σε μια περιοδεία που δεν  πραγματοποιήθηκε για επικοινωνιακούς, αλλά για ουσιαστικούς λόγους, συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους επιχειρηματίες επιθυμώντας όχι μόνο να καταγράψουν τις απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά κυρίως για να αναπτύξουν το όραμά τους, το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού, το σχέδιο για την μετατροπή του Επιμελητηρίου σε ουσιαστικό υποστηρικτή των επιχειρήσεων.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Οινοποιών, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και μια μακρά συνομιλία για το θεσμό που το Επιμελητήριο οφείλει ενεργά να στηρίξει, τις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας», προκειμένου το φημισμένο κρασί του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανίων να λάβει τη θέση που πραγματικά του αξίζει, και αυτό, μέσα από συλλογικές και όχι «μοναχικές» προσπάθειες, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και το τοπικό επιχειρείν.

«Με τις σημερινές επαφές στη Νεμέα, αισθάνομαι ακόμα πιο βαριά την ευθύνη στους ώμους μου για την αλλαγή στο Επιμελητήριο, για τη μετατροπή του σε έναν φορέα που οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες θα αισθάνονται πραγματικά «σπίτι» τους. Επιλέξαμε να μην κάνουμε μια συνάντηση υποψηφίων στην περιοχή, αλλά συζητήσεις με επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, διότι αυτό είναι το μέλημά μας. Να καταγράψουμε, να αφουγκραστούμε και να ανταποκριθούμε» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης με την ολοκλήρωση των συζητήσεων.