Ραψωματιώτης: «Καλώ τους συνυποψηφίους μου σε μια συμβολική ενωτική συνάντηση»

50
Δημήτρης Ραψωματιώτης

«Πολλοί αναφέρονται τον τελευταίο καιρό στο διχαστικό κλίμα που υπάρχει αναφορικά με τις εκλογές του Επιμελητηρίου στις  10  Δεκεμβρίου. Οι πολλοί συνδυασμοί και η πόλωση, έχουν δημιουργήσει προβλήματα κι αυτό εν μέρει είναι λογικό, αν και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτή τη στιγμή όμως, μετά και την  κατάθεση των υποψηφιοτήτων μας, αυτό το σκηνικό της αντιπαλότητας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Ο επιχειρηματίας πρέπει να δώσει ηχηρό παρόν σε αυτές τις εκλογές και να επιλέξει, πρώτα με σοβαρή σκέψη και μετά με το χέρι στην καρδιά. Πρέπει να ξέρει, ότι σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζει απλά τον συγγενή ή τον φίλο. Ψηφίζει γιατί πρέπει να έχει λόγο και ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Το Επιμελητήριο δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν κληρονομείται από κανέναν και δεν μεταβιβάζεται σε κανέναν. Το επιμελητήριο ανήκει στους επιχειρηματίες της Κορινθίας!

Όσον αφορά στο σοβαρό θέμα του διχασμού στον επιχειρηματικό κόσμο, είχαμε πάντα ξεκάθαρη θέση εδώ και πολύ καιρό. Ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε την πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε τα μέλη να ψηφίσουν τους άξιους και τους ικανούς να διοικήσουν και όχι για να υπάρχει η σημερινή «διάσπαση» και μάλιστα με 5 ψηφοδέλτια. Τότε, έκαναν πως δεν άκουγαν. Σήμερα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και βάζουν πάλι στο τραπέζι τη δική μας πρόταση! Τώρα όμως, είναι πλέον αργά.

Τώρα είναι καιρός να πάμε παρακάτω. Ν’ αφήσουμε πίσω τη στείρα αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον του επιχειρείν.

Κάνουμε λοιπόν εμείς το επόμενο σημαντικό βήμα.

Δημήτρης Ραψωματιώτης

Καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 12μμ στο κέντρο της Κορίνθου, για έναν καφέ,  για να συζητήσουμε, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις, να συμφωνήσουμε και να δώσουμε τον συμβολισμό της ενότητας, της κοινής πεποίθησης, πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνουμε τις διαφορετικές αφετηρίες μας και προσεγγίσεις για τον κοινό στόχο. Για να αναμορφώσουμε το κύρος του Επιμελητηριακού θεσμού, για να δημιουργήσουμε το Επιμελητήριο της νέας εποχής.

Επομένως, οι επικεφαλής θα πρέπει να δείξουμε πρώτοι τον δρόμο.

Δημήτρης Ραψωματιώτης