Νότης Μαριάς: «Η λιτότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές υπονομεύουν το Μέλλον της Ευρώπης»

18

Η λιτότητα και οι αντιλαϊκές πολιτικές υπονομεύουν το Μέλλον της Ευρώπης, διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε Ημερίδα, που διεξήχθη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στο Βόλο, με θέμα: «Το Μέλλον της Ευρώπης».

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το EUROPE DIRECT και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται αλλαγή πορείας», επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και τόνισε ότι  «οι Ευρωπαϊκοί Προϋπολογισμοί επιβάλλεται να είναι αναπτυξιακοί και κοινωνικοί. Πρέπει να χρηματοδοτούν δράσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενθαρρύνουν τις περιβαλλοντικές επενδύσεις και την δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Επίσης, αντί να στηρίζουν χώρες με συμπεριφορές εχθρικές και αντιδημοκρατικές όπως η Τουρκία και η Αλβανία, πρέπει να προβλέπουν δράσεις και να δίνουν κονδύλια για την ανάπτυξη του φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου και της Ελλάδας, η οποία επωμίζεται ένα δυσβάσταχτο χρέος το οποίο όπως έχουμε αποδείξει είναι επονείδιστο και γι΄ αυτό πρέπει να διαγραφεί.

Τέλος άμεσα πρέπει να θεσπιστεί ευρωπαϊκό κατώτατο εγγυημένο εισόδημα,  ευρωπαϊκό κατώτατο επίδομα ανεργίας καθώς και  ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός προκειμένου να δρομολογηθεί στην ΕΕ η διαδικασία διαμόρφωσης του περίφημου ευρωπαϊκού τριπλού κοινωνικού Α»