Εμπόδισαν τον Δήμο Τρίπολης να στείλει πόσιμο νερό και αποφρακτικό μηχάνημα για βοήθεια των κατοίκων της Μάντρας

129

Είναι απίστευτο. Και όμως πραγματικό.

Αμέσως μόλις άκουσε ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης, Σωτήρης Παπαδημητρίου, τι συμβαίνει στην Δυτική Αττική, ζήτησε την άδεια του Δημάρχου να στείλει βοήθεια. Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν, με 5 τηλεφωνήματα, και ετοιμάσθηκε μια υδροφόρα με πόσιμο νερό και το αποφρακτικό μηχάνημα του Δήμου Τρίπολης για να ξεκινήσουν. Όμως, η αποστολή δεν έγινε ποτέ!

Οι άδειες μετακίνησης των οχημάτων και του προσωπικού δεν δόθηκαν και όλοι, Αιρετοί, Εργαζόμενοι και Εθελοντές, έμειναν να κοιτάζουν  από τις οθόνες των τηλεοράσεων, τους αβοήθητους κατοίκους της Μάνδρας (1 ώρα απόσταση από την Τρίπολη), να υποφέρουν και να αγοράζουν μπουκάλια νερό για να τις ανάγκες τους.

Οι νόμοι που ψηφίζουν τα κόμματα και οι Βουλευτές και η νοοτροπία της Διοίκησης, όπως αυτή εκφράζεται μέσω κάποιων ευθυνόφοβων τυπολατρών υπαλλήλων, έκαναν και πάλι το θαύμα τους.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου στο προφίλ του στο Face Book.

Σωτήρης Παπαδημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

«Σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει, τίποτα να γίνει.

Οι αγκυλώσεις και οι παθογένειες του συστήματος και της απέραντης νομολογίας, δεν επιτρέπουν να κάνεις πράγματα που για το απλό κοινό νου, μοιάζουν δεδομένα και επιβεβλημένα.

Ο Δήμος Τρίπολης είχε την διάθεση να συνδράμει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται στη Δυτική Αττική για την αντιμετώπιση της τεράστιας καταστροφής και της απέραντης θλίψης.

Τί θέλαμε λοιπόν; Να πάμε πόσιμο νερό με την υδροφόρα μας, να πάμε με το αποφρακτικό της ΔΕΥΑΤ και με ένα μοτέρ άντλησης.

Σήμερα ήταν να είμαστε εκεί αλλά λόγω μη έγκρισης – άκουσον άκουσον- μετακίνησης των αυτοκινήτων, καθόμαστε και παρακολουθούμε ως θεατές από τηλεοράσεως την εξέλιξη του δράματος.

Κύριοι, καταλάβετε επιτέλους ότι η Πολιτική Προστασία για να είναι χρήσιμη και να υπηρετεί το σκοπό της, (προστασία ανθρώπινης ζωής, περιβάλλοντος, περιουσιών), απαιτεί υπερβάσεις, εγρήγορση, ελιγμούς, πραγματική αίσθηση των συνθηκών.