Βατερλώ για την αντιπολίτευση στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

46
Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών. Φωτογραφεία αρχείου

Θα το σκεφτούν πολύ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στον Δήμο Άργους Μυκηνών, να ξανακαταθέσουν κοινή πρόταση «μομφής» του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ή κάποιου εκ των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. Το χθεσινό «κάζο» δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Παρακολουθώντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο), διαπίστωνε κανείς πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης λειτουργούσαν σαν διαλυμένο ασκέρι, με τους λιγοστούς συμβούλους της που έλαβαν τον λόγο να εμφανίζονται διαρκώς απολογούμενοι. Σε αντίθεση με την παράταξη της πλειοψηφίας που έδωσε την εικόνα της ήρεμης δύναμης.

Νίκος Γκαβούνος. Φωτογραφεία Αρχείου

Ο Νίκος Γκαβούνος αποκάλυψε ότι,  κάποιοι από αυτούς που  υπέγραψαν «το κατηγορητήριο» εναντίον του, δεν ήσαν καν παρόντες στις συνεδριάσεις για τις οποίες ανεφέροντο. Παρουσίασε στοιχεία με τα οποία απέδειξε πως «δεν πατούσαν το πόδι τους» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, περιφρονώντας τους ψηφοφόρους – εντολείς τους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του Νίκου Γκαβούνου στις ύβρεις που είχε δεχτεί και τις οποίες δεν καταγράφουμε λόγω της σκληρότητας των πεζοδρομιακών εκφράσεων.

Ουσιαστική απάντηση πολιτικής ή επιχειρημάτων προς τον Γκαβούνο δεν δόθηκε. Ο θεωρητικό θιγείς σύμβουλος της μειοψηφίας, ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά για να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παρεμβαίνων, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, που παρακολουθούσε επί μία ώρα σιωπηλός την όλη διαδικασία (την οποία με κόπο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούσε να κρατήσει σε λογικά επίπεδα διεξαγωγής) ξεκαθάρισε πέντε πράγματα και αναφέρθηκε σε δύο ακόμη.

Απέδωσε πρόθεση στην αντιπολίτευση να τον πλήξουν πολιτικά, με έμμεσο τρόπο, κατηγορώντας ένα μέλος της παράταξής του που είναι γνωστό για τον δυναμισμό του.

Έδωσε απόλυτη στήριξη στο Νίκο Γκαβούνο φτάνοντας να πει «όποιος ακουμπά τον Γκαβούνο να ξέρει ό,τι στρέφεται εναντίον μου».

Εγκωμίασε στην παράταξή του λέγοντας πως είναι αρραγής, σε αντίθεση με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που συνεχώς χάνουν τους (απογοητευμένους) συμβούλους τους.

Ζήτησε την «άκαμπτη εφαρμογή» του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας στον Πρόεδρο Κώστα Μπέγκο ό,τι «πρέπει να πάψει να μεροληπτεί υπέρ της αντιπολίτευσης και να περιορίζει το δικαίωμα λόγου των Συμβούλων της Πλειοψηφίας».

Θύμισε στην αντιπολίτευση πως, η συνεδρίαση γίνεται με δική της πρωτοβουλία και πως ευθύνεται η ίδια για όσα αποκαλύφθηκαν  και ακούστηκαν για τη βλάβη που προκαλεί στον Δήμο. «Δώσατε το δικαίωμα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα, να θεωρούν πως οι Αργείοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι παλαίστρα. Αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω».

 

Δημήτρης Καμπόσος. Φωτογραφεία αρχείου

«Το κατηγορητήριο» Καμπόσου κατά της αντιπολίτευσης υπήρξε μακρύ οξύ και θεμελιωμένο σε επιχειρήματα όπως «Δεν συμβάλλατε στην προσπάθεια υλοποίησης των μεγάλων έργων που υλοποιήσαμε αλλά αντιθέτως τα καταπολεμήσατε.

Διαδίδετε ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος αξιοποιώντας το πραγματικό γεγονός ότι πιέζομαι για άλλες αιρετές θέσεις, με στόχο να δημιουργήσετε γκρίνια στην παράταξή μας. Εγώ όμως ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και πάλι γιατί το Άργος και το μεγαλείο του είναι σκοπός της ζωής μου. Και αν ο κυρίαρχος λαός μας ανανεώσει την εντολή του, όπως δείχνει το 64% της πρόσφατης δημοσκόπησης, τότε θα ζήσετε μια ακόμη καλύτερη 5ετία για το Δήμο Άργους Μυκηνών».

Θύμισε ότι αποπλήρωσε, σε χαλεπούς καιρούς τα μισά δάνεια που είχαν λάβει οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές χωρία να χρεώσει το Δήμο με νέα δάνεια και εξήγγειλε μία ακόμη μείωση Δημοτικών βαρών για το 2019, μετά την ήδη επιτευχθείσα κατά 400.000 ευρώ λόγω της επιτυχούς έκβασης του διαγωνισμού διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, καταλήγοντας στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ήδη και έδωσε και ένα μήνυμα πολιτικού πολιτισμού, τονίζοντας πως όποια λίγα χρήματα οδεύουν από το κέντρο προς τους Δήμους δεν τα δίνουν τα κόμματα αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Δεν παρέλειψε όμως να θυμίσει ότι, η Δημοτική του Αρχή ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και υλοποιεί έργα παρά την μείωση των χρηματοδοτήσεων κατά 92%.

Η ολοκλήρωση της χθεσινής (7-11-2017) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, βρήκε την αντιπολίτευση ηττημένη κατά κράτος σε όλα τα πεδία και ακόμη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Μπέγκο, ενισχυμένο με τρεις αποφάσεις όπου το Σώμα αναγνωρίζει την ορθότητα, τη νομιμότητα και την ουδετερότητα με την οποία επιτελεί το έργο του.

Π.Ι.Δ.