Ραψωματιώτης : «Ήρθε η ώρα να φανεί η διαφορά μας»

18

Συνέντευξη στον Νίκο Νικολόπουλο

Για τη συνεργασία που όλοι επικαλούνται, αλλά που στην προεκλογική περίοδο και στις  προσωπικές αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει, λίγοι μπορούν να την επιδιώξουν και, εν τέλει, να την επιτύχουν, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης στον τηλεοπτικό σταθμό AXION TV και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο,  με  αφορμή κυρίως την πρόσφατη αντιπαράθεση  που έχει προκύψει ανάμεσα σε δυο συνδυασμούς και  που απειλεί να δυναμιτίσει το προεκλογικό σκηνικό. Ο κ. Ραψωματιώτης  δήλωσε τα εξής:

«Στο Επιμελητήριο οι εκλογές θα τελειώσουν, ελπίζω βέβαια να μην φτάσουμε σε λογικές αναβολών και καθυστερήσεων, με το θέμα που έχει προκύψει ή να γίνουν εκλογές και να συσταθεί ένα Δ.Σ. υπό την αίρεση της νομιμότητας. Δυστυχώς, υπάρχει ένας νόμος με δύο ερμηνείες. Και ο ένας και ο άλλος υποψήφιος, λένε ότι έχουν δίκιο. Ως προς την ερμηνεία του νόμου, πρέπει κάποιοι να πάρουν αποφάσεις για το συμφέρον του Επιμελητηρίου. Θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Όπως και να έχει, όταν τελειώσουν οι εκλογές κάποιοι θα έχουμε θέσεις ευθύνης και κάποιοι θα είναι μέλη του ΔΣ. Είμαστε όλοι απαραίτητοι. Όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου. Πρέπει να συνεργαστούμε, πρέπει να συναντηθούμε, να δώσουμε όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι το καλό παράδειγμα προς τους  υποψηφίους συμβούλους αλλά και στους επιχειρηματίες. Αν και έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο. Οι ψηφοφόροι θα δώσουν την λύση.Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, πιστεύω, που θα μας αναγκάσει να συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα».

Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους

με μοναδικό κριτήριο τα επιχειρηματικά θέματα

Ο κ. Ραψωματιώτης τόνισε πως μιλάει με όλους τους υποψηφίους προέδρους των άλλων συνδυασμών και είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλους, με βασική προϋπόθεση πως η συνεργασία αυτή θα αφορά τα μεγάλα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου:

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους. Το μόνο κριτήριο που θέτω, είναι να μιλάμε μόνο για επιχειρηματικά θέματα. Όχι πολιτική, όχι επαγγελματική και όχι προσωπική αντιπαράθεση. Θα είναι μεγάλη μου χαρά, αν το βράδυ των εκλογών  μπορώ να έχω τη δυνατότητα και το ηθικό δικαίωμα, έστω και με μια επιπλέον ψήφο, να κάνω κάλεσμα προς όλους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ενωτικό Διοικητικό Συμβούλιο.»

 

Κανένας υποψήφιος δεν μπήκε

στον συνδυασμό μας με συναλλαγή

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα»,  είπε πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στόχο:

«Κανένας υποψήφιός μας δεν ήρθε να ενταχθεί στον συνδυασμό με διάθεση συναλλαγής. Ήρθε με σκοπό την αλλαγή στο Επιμελητήριο και με διάθεση για δουλειά. Εμείς πρώτα δημοσιοποιήσαμε τις θέσεις μας και με βάση αυτές ήλθαν οι υποψήφιοι σύμβουλοί μας. Με τον τρόπο μας πείσαμε χωρίς καμία λογική συναλλαγής. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας στο ψηφοδέλτιο και αριθμητικά και ποιοτικά. Καλύψαμε όλη την Κορινθία, από τα Ροζενά, μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένης και τη Νεμέα.»

 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Ο κ. Ραψωματιώτης  κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους του να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τα προγράμματά τους. Να γνωρίζει ο επιχειρηματικός κόσμος τον τρόπο και το σχέδιο διοίκησης του Επιμελητήριου Κορινθίας.

«Πρέπει να μιλήσουμε με τους επιχειρηματίες της Κορινθίας και να τους πούμε, τι θέλουμε να κάνουμε στο Επιμελητήριο. Εμείς έχουμε ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις μας, σε λίγο ανακοινώνουμε και το πρόγραμμα της διοίκησής μας. Δεν μπορούν να δηλώνουν κάποιοι  ότι ξαφνικά… θα αλλάξουν τα πάντα, ενώ βρίσκονται εδώ και 10 χρόνια στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.Απο την άλλη μεριά, όταν δεν έχεις συμμετάσχει θα πρέπει να λες συγκεκριμένα πράγματα και όχι να κάνεις γενικές αναφορές ή να κάνεις συρραφή θέσεων. Πρέπει να ξέρει ο επιχειρηματίας, ποιοι λένε κενά λόγια και ποιοι μπορούν να κάνουν πράξη και να υλοποιήσουν όσα υποστηρίζουν. Πρέπει όλοι να γνωστοποιήσουμε τις προθέσεις, τις θέσεις, τα βήματα, πώς θα διοικήσουμε την επόμενη ημέρα. Πρέπει να φανεί η διαφορά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ:  ΕΔΩ