Ο Τατούλης επιβεβαιώνει την επέκταση των εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου στην Προσύμνη

24

Η παρέμβαση Τατούλη στην διαμάχη που ξέσπασε λόγω μιας ατυχούς σύσκεψης με θέμα το μέλλον του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και της ακόμη πιο ατυχούς αναφοράς στην ιδέα ανέγερσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στην Δαλαμανάρα με μελέτη πληρωμένη από τον Δήμο Ναυπλιέων και κατασκευή από την Περιφέρεια, μέσω αντιπεριφέρεια Αργολίδας, υπήρξε καταλυτική. Έβαλε τα πράγμα τα στην θέση τους αναφέροντας ότι «….Η δημιουργία του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και το Δήμο Άργους – Μυκηνών…». Κυρίως όμως, επιβεβαίωσε ότι η επέκταση θα πραγματοποιηθεί και το σχολείο θα μείνει στην Προσύμνη, λέγοντας “Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί στην πληρότητά του ο φάκελος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα υποβληθεί προς ένταξη στη νέα της πρόσκληση για τη σχολική στέγη”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

“Η δημιουργία του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Η συνεργασία αυτή είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της μελέτης και την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη στο προηγούμενο ΕΣΠΑ του έργου της δημιουργίας του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Λίγο καιρό πριν, κατά την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής για τη σχολική στέγη στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, υπήρξε πάλι πρόβλημα στην ωριμότητα του φακέλου που υποβλήθηκε και το έργο δεν μπόρεσε να ενταχθεί.

Η δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι σε όλους, όπως μεταφέρθηκε από τους  Αντιπεριφερειάρχες κατά την πρόσφατη συνάντηση για το  Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, είναι να προχωρήσει η δημιουργία του Μουσικού Σχολείου την Προσύμνη και για το λόγο αυτό η απαιτούμενη συνεργασία είναι διαρκής.

Οποιαδήποτε νέα άποψη απαιτεί ιδιαίτερα μακροχρόνια προετοιμασία για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου που έχει ανάγκη η Αργολίδα.

“Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί στην πληρότητά του ο φάκελος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα υποβληθεί προς ένταξη στη νέα της πρόσκληση για τη σχολική στέγη” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:  ΕΔΩ

Σχετικό δημοσίευμα5: ΕΔΩ

Σχετικό δημοσίευμα4: ΕΔΩ

Σχετικό δημοσίευμα3: ΕΔΩ

Σχετικό δημοσίευμα2: ΕΔΩ

Σχετικό δημοσίευμα1: ΕΔΩ