Η πρώτη δήλωση της αρχηγού της υπό σύσταση κεντροαριστερής παράταξης

24

Με καταμετρημένο το 91% των ψήφων, και διαφορά μικρότερη των 20.000 ψήφων, έγιναν εμφανή τα όρια της αναμενόμενης νίκης της Φώφης Γεννηματά και των συμμάχων της (λαμβάνει το 57,1% των ψηφισάντων) επί του Νίκου Ανδρουλάκη (λαμβάνει 42,9% των ψήφων, με κυριαρχία στην Κρήτη).

Σημίτης, Παπανδρέου και Μητσοτάκης έσπευσαν να συγχαρούν τη Φώφη Γεννηματα. Η ολοκλήρωση των εκλογών, στις οποίες έλαβαν μέρος περίπου 140.000 μέλη και φίλοι της υπό διαμόρφωση παράταξης, ανοίγει τον δρόμο για το συνέδριο καθορισμού της φυσιογνωμίας και του τίτλου του νέου φορέα που θα διεκδικήσει, από την Χρυσή Αυγ, την Τρίτη θέση στην προτίμηση του εκλογικού σώματος,.

Αναφερόμενη στην νίκη της και στην επόμενη μέρα, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».