Η νοημοσύνη της Ελληνικής Γλώσσας και οι κώδικες του Πυθαγόρα. Ομιλία Αργυρόπουλου στο Άργος

388

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 7η βραδινή, στο Επιμελητήριο Αργολίδας φιλοξενείται, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ενδιαφέρουσα Διάλεξη, ένας εξαίρετος επιστήμονας και ερευνητής της σύγχρονης γενιάς Ελλήνων μελετητών, ο μαθηματικός ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, με θέμα: ”Η νοημοσύνη της Ελληνικής Γλώσσας και οι κώδικες του Πυθαγόρα.

Ο κ. Αργυρόπουλος αποτελεί ένα πρωτοπόρο ερευνητικό και ριζοσπαστικό πνεύμα της  σύγχρονης επιστήμης: ανάμεσα στα επιτεύγματα του -στο πεδίο των μαθηματικών – είναι η απόδειξη του Πυθαγορείου Θεωρήματος με 520 διαφορετικούς τρόπους(!), καθώς και η απόδειξη του Θεωρήματος του Fermaut για την περίπτωση των αρτίων αριθμών.

Αυτό όμως που τον καθιστά ακόμη πιο ξεχωριστό στο ερευνητικό του έργο είναι η μελέτη της Ελληνικής Γλώσσας. Μέσα από αυτήν την μελέτη, ο Έλληνας μαθηματικός αποδεικνύει ότι η Γλώσσα μας εμπεριέχει κωδικοποιημένη πληροφορία, δεν είναι μια απλή γλώσσα επικοινωνίας, αλλά μια γλώσσα νοητική, η οποία μέσω των λεξαριθμικών ισοψήφων γνωρίζει τους νόμους της κοσμικής δημιουργίας, τις μαθηματικές σταθερές, όπως επίσης και τα γεγονότα της ιστορίας.

Ο ομιλητής μέσα από την Διάλεξη του θα προσπαθήσει να μυήσει τους ακροατές να καταδυθούν στα άδυτα της Ελληνικής Γλώσσας: με την βοήθεια της Εμπνευσμένης Επιστήμης της Αριθμοσοφίας και της Λεξαριθμικής -όπως αυτή εκπορεύεται από την Πυθαγόρεια φιλοσοφία- θα τους αποκαλύψει το μεγαλείο της Γνώσης που εμπεριέχει ο Συμπαντικός Λόγος για την προέλευση και τις δομικές σταθερές του φυσικού κόσμου, τις έννοιες των επιστημών,  τα γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας, την σχέση και την σχετικότητα ανάμεσα στο Ανθρώπινο Είναι και το Κοσμικό Γίγνεσθαι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΉ

Ο Λευτέρης Αργυρόπουλος είναι Μαθηματικός, ερευνητής, συγγραφέας, μουσικός, μαραθωνοδρόμος και αθλητής του σκέιτμπορντ. Με δείκτη νοημοσύνης που αγγίζει το 157, πήρε πτυχίο από το πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστόνης στα τρία από τα πέντε χρόνια που διαρκεί η κανονική φοίτηση, έχει κερδίσει εις διπλούν θέση στο βιβλίο Γκίνες (διαδρομή Θεσσαλονίκη Αθήνα με σκέιτμπορντ και εύρεση 525 διαφορετικών αποδείξεων του Πυθαγορείου Θεωρήματος). Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ασχολείται φανατικά με την αριθμοφιλοσοφία και τους λεξάριθμους της ελληνικής γλώσσας έχοντας εκδώσει οχτώ βιβλία συνολικά γύρω από τα ζητήματα αυτά.