Βασ. Νανόπουλος (αριστερά) και Αλεξ. Πνευματικός (Δεξιά)

Βασίλης Νανόπουλος: Αυτοί είναι οι λόγοι που καταψηφίσαμε το ψήφισμα για την απέλαση Πνευματικού

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, της 6ης Νοεμβρίου 2017, η παράταξη της πλειοψηφίας ζήτησε την ομόφωνη καταδίκη της απαγόρευσης εισόδου του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού στην Ουκρανία, από τις αρχές της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε την υπερψήφιση του ψηφίσματος για δύο ουσιαστικούς λόγους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της “Συμμαχίας Πολιτών”

ΠΡΩΤΟΝ: Όπως αποκάλυψε, ο δήμος Κορινθίων είχε ενημερωθεί από το υπουργείο εξωτερικών να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή και επίσκεψη στην Ουκρανία και αγνόησε τις συστάσεις. Επομένως ήταν λάθος η μετάβασή του ως μέλους της αντιπροσωπίας της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου και δημιουργούσε πιθανό πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, θέμα για το οποίο αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Διότι, το κείμενο του ψηφίσματος δεν παρουσιάσθηκε και επομένως δεν ήταν δυνατόν να συναινέσει επί αγνώστου κειμένου, όπως έκαναν οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης. 

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Διασκευάστε ένα τραγούδι του  Μανώλη Χιώτη και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό του Δήμου Ναυπλιέων

Την διενέργεια διαγωνισμού «Μανώλης Χιώτης» αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων. Η όλη διαδικασία αποσκοπεί στην ...