Αντιπολίτευση του Δήμου Άργους Μυκηνών. Το δώρο του Θεού προς τον Καμπόσο

44
Έκθεμα από την ελληνική αρχαιότητα που εκτίθεται στις Βρυξέλλες (Έκθεση αρχαιοτήτων με ίτλο "Ναυτίλος".

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν είναι πρώτη φορά που η αντιπολίτευση, στον Δήμο Άργους Μυκηνών, προσπαθώντας να διασκεδάσει την αρνητική της εικόνα λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στον θεσμικό της ρόλο (συμμετοχή, έλεγχος, προτάσεις, επαφή με την κοινωνία) κυριολεκτικά τα θαλασσώνει. Μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της και τα έκανε μούσκεμα ….με το γλυκό νερό του υπό κατασκευή κολυμβητηρίου του Άργους.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Μη έχοντας επιχειρήματα για να καταλογίσει, καθυστερήσεις ως προς την απόφαση κατασκευής του έργου, έλλειψη πρόβλεψης για στάθμευση επισκεπτών, απουσία πρόνοιας για τα μικρά παιδιά και τα παιδιά με αναπηρία, σπατάλη ενεργειακών πόρων ή αναφορά σε έργο βιτρίνας (αυτή είναι συνήθως η καραμέλα μιας αντιπολίτευσης), αρνήθηκε την ψήφο της στο όνειρο 5 γενεών και όλης της νεολαίας, με το βασικό σκεπτικό ότι η πισίνα δεν είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών και δεν θα αναγνωρίζονται τα πιθανά παγκόσμια ρεκόρ των μικρών αθλητών από το Μαλαντρένι ή τις Λίμνες.

Έχασαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι διαθέτουν πολιτικό Ήθος και τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και την ψήφο των συμπολιτών τους. Έχασαν την ευκαιρία…

* Να υπερψηφίσουν ένα έργο που το επιθυμούν ΟΛΟΙ και που υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο της ικανότητας του Άργους να συγκρατεί τους νέους στον τόπο τους.

* Να υπερψηφίσουν ένα έργο που διακρίνεται για την καινοτόμο μελέτη του, με μηδενικό ενεργειακό κόστος συντήρησης, πράγμα που του εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του επί 12 μήνες το χρόνο.

* Να υπερψηφίσουν ένα έργο πολιτισμού και ανάπτυξης που θα συμβάλλει να δημιουργηθούν νέες εμπορικές δραστηριότητες και να δημιουργηθεί ροή επισκεπτών από τη γείτονα πόλη που δυσκολεύεται να συντηρεί θερμαινόμενο το κολυμβητήριό της κατά τους χειμερινούς μήνες και στέλνει τους αθλητές της στην Τρίπολη.

* Να υπερψηφίσουν ένα έργο που κατασκευάζεται με χρήματα των Δημοτών, τα οποία εξοικονομήθηκαν από την χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών των Δήμου και τα οποία τους επιστρέφονται υπό την μορφή ενός έργου που το ποθούσαν 5 γενιές και που ο Καμπόσος το φτιάχνει χωρίς να στερήσει κεφάλαια από άλλα έργα υποδομών.

* Να υπερψηφίσουν ένα έργο διαμάντι για τον Δήμο τους, ώστε να έχουν το δικαίωμα να λένε «συνέβαλα και εγώ στην υλοποίησή του».

Αντ’ αυτού, φάνηκαν κοντόφθαλμοι και μικρόψυχοι.

Η τιμωρία τους θα είναι να βλέπουν τα παιδιά τους να κολυμπούν ευτυχισμένα στα θερμαινόμενα νερά της 25μετρης πισίνας (που αυτοί καταπολέμησαν) και τους συλλόγους του Δήμου να αυγατίζουν, σε αριθμό, αθλητές και βραβεία!

Να βλέπουν, για μια ακόμη φορά τον Καμπόσο να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας και οι Δημότες να του το ανταποδίδει με τον εξωπραγματικό αριθμό ψήφων που του δίνουν, παράλληλα με την εντολή, «κάτσε κοντά μας… κάτσε μαζί μας … σε χρειαζόμαστε»!