Έκθετος ο Τάσος Χειβιδόπουλος μετά τη γκάφα με το Μουσικό Σχολείο. Τον αποδοκίμασε ακόμη και ο Τατούλης

54

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Για μια ακόμη φορά ο Τάσος Χειβιδόπουλος αποδείχθηκε «λίγος». Η παρουσία του στην, χωρίς σωστή προετοιμασία και ατζέντα, σύσκεψη για την πορεία του Μουσικού Σχολείου, και η μεσοβέζικη στάση που τήρησε αφήνοντας να διαφανεί πως θα στήριζε μια πρόταση ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου στη Δαλαμανάρα, αν ο Δήμος Ναυπλιέων πλήρωνε για τη μελέτη μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Αντέδρασαν αρνητικά οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των γονέων και των καθηγητών που παρίσταντο, ενώ οι υπόλοιποι επιφυλάχθηκαν να το θέσουν υπ’ όψη των συλλόγων τους. Αντέδρασε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, απαξιώνοντας την πρόταση με ευπρεπή και έξυπνο τρόπο. Αντέδρασε ο παριστάμενος αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Χρήστος Πετσέλης, που πρέπει να σημειωθεί ότι δεν τον είχαν προσκαλέσει και παραβρέθηκε μετά από ανεπίσημη πληροφόρηση από ενδιαφερόμενο γονέα.

Παραμένουν λοιπόν τα ερωτήματα, είναι δυνατόν ένας αντιπεριφερειάρχης να μη γνωρίζει πως, δεν μπορεί ένας Δήμος (το Ναύπλιον εν προκειμένω) να χρηματοδοτήσει έργο στο όρια ενός άλλου Δήμου (του Δήμου Άργους Μυκηνών). Και ακόμη, δεν γνωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ότι χωρίς οικόπεδο δεν χρηματοδοτείται κατασκευή σχολείου. Και τέλος, ξεχνά πως ο Δήμος Άργος Μυκηνών είναι ιδιοκτήτης εξ αδιαιρέτου του 33,3% του οικοπέδου της Δαλαμανάρας όπου είθελε (ο εκ Δαλαμανάρας κ. Χειβιδόπουλος) να φτιαχτεί το σχολείο;

Ήταν μια ακόμη μεγαλειώδης γκάφα του Τάσου Χειβιδόπουλου. Θα έφτιαχνε ένα σχολείο στην περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών, χωρίς τη γνώση ή τη θέληση του Καμπόσου! Μάλλον ήταν τυφλωμένος από το πάθος του να γίνει υποψήφιος Δήμαρχος έστω και αν οι Αργείοι του είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ δίδοντάς του μόνο 13% στην δημοσκόπηση της ALCO.

Τα πάθη όμως κοστίζουν και τώρα έφαγε τα χαστούκια του Τατούλη και του Καμπόσου, ενώ επιβεβαίωσε πως «για επιλοχίας γραφείου τα καταφέρνει, για λοχαγός όμως …ΟΧΙ»

Χώρια που οι γονείς αγρίεψαν όταν έμαθαν πως θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή αν αλλάξει το οικόπεδο, και το έργο θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Ενώ τώρα, οι μελέτες επέκτασης του Μουσικού Σχολείου, που λειτουργεί με επιτυχία στην Προσύμνη είναι έτοιμες (και πληρωμένες από τον Δήμο Άργους) και η Διαχειριστική Αρχή είναι έτοιμη, μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση να το υποβάλλει για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Αξίζει όμως να διαβάσετε το χαστούκι της Περιφέρειας και του Δήμου Άγους Μυκηνών, που του ήρθαν με μορφή ανακοινώσεων:

ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Η δημιουργία του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα Προσύμνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Η συνεργασία αυτή είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της μελέτης και την ολοκλήρωση του φακέλου για την ένταξη στο προηγούμενο ΕΣΠΑ του έργου της δημιουργίας του νέου Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Λίγο καιρό πριν, κατά την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής για τη σχολική στέγη στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, υπήρξε πάλι πρόβλημα στην ωριμότητα του φακέλου που υποβλήθηκε και το έργο δεν μπόρεσε να ενταχθεί.

Η δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι σε όλους, όπως μεταφέρθηκε από τους  Αντιπεριφερειάρχες κατά την πρόσφατη συνάντηση για το  Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, είναι να προχωρήσει η δημιουργία του Μουσικού Σχολείου την Προσύμνη και για το λόγο αυτό η απαιτούμενη συνεργασία είναι διαρκής.

Οποιαδήποτε νέα άποψη απαιτεί ιδιαίτερα μακροχρόνια προετοιμασία για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου που έχει ανάγκη η Αργολίδα.

“Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί στην πληρότητά του ο φάκελος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα υποβληθεί προς ένταξη στη νέα της πρόσκληση για τη σχολική στέγη” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

«Σε απάντηση της χθεσινής, επιεικώς χαρακτηριζομένης, τραγελαφικής “σύσκεψης” για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1.. Ο δήμος Άργους Μυκηνών μετά από μακρόχρονη προετοιμασία έχει έτοιμες πλήρεις μελέτες και τεύχη δημοπράτησης αξίας δεκάδων χιλιάδων Ευρώ για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδος στην Προσύμνη.

2.. Ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει λάβει τις σχετικές άδειες και από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να είναι έτοιμο το έργο προς ένταξη.

3.. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη αναμένουμε την έναρξη σχετικού προγράμματος από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου το έργο να ενταχθεί και να ξεκινήσει γρήγορα.

  1. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται την ομαλή λειτουργία του σχολείου και συντηρεί ιδίοις εξόδοις την λειτουργία του.
  2. Αποτελεί άκρως επιτυχημένο σχολείο και η θέση του συμβάλει σε αυτό. Τα 220 παιδιά που φοιτούν σε αυτό, με συνεχώς αυξητικές τάσεις, το επιβεβαιώνουν.

Ρωτάμε: Δεν ήξερε ο κ. Χειβιδόπουλος για τη συγκεκριμένη πορεία του θέματος του Μουσικού Σχολείου; Δεν έχει πάρει μυρωδιά από τι συμβαίνει στο νομό; Ασφαλώς και γνώριζε. Ας μας απαντήσει λοιπόν για τη σκοπιμότητα της παρουσίας του σε μια, επίσης επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ανώφελη συνάντηση. Επίσης ας μας απαντήσει γιατί δεν ζήτησε να ενημερωθεί, προ της συνάντησης έστω, για το ποια είναι η επίσημη θέση της Περιφέρειας και του κ. Περιφερειάρχη για το θέμα. Τον αγνοεί; πως μετέχει σε μια συνάντηση χωρίς καμία προετοιμασία και συνεννόηση με τον κ. Περιφερειάρχη; Μήπως έχει αποσχιστεί διοικητικά η Αργολίδα από την υπόλοιπη Περιφέρεια και δεν το γνωρίζουμε ή μήπως αδιαφορεί επιδεικτικά και εφαρμόζει την δική του πολιτική, επιδιώκοντας να αποκομίσει προσωπικά πολιτικά οφέλη ;

Σχετικά με τον κ. Κωστούρο, τον οποίο συνόδευε ο “βραβευθείς” από τον ίδιο κ. Γαληνός, (αλήθεια τι δουλειά έχει με το κτηριακό;) ο οποίος κ. Κωστούρος μιλάει για συνεργασίες ενώ είναι νωποί στην μνήμη όλων μας οι χειρισμοί του στο θέμα των σκουπιδιών και η με αποκλειστική του ευθύνη κατάληξη της υπόθεσης για το Δήμο Ναυπλιέων, προς το παρόν θα θέλατε να του “υπενθυμίσουμε” ότι όταν επιθυμείς να συνεργαστείς με κάποιον τουλάχιστον φροντίζεις να τον καλείς στην συνάντηση. Μέχρι τούτη την ώρα πρόσκληση δεν έχει φθάσει στα χέρια μας και μάλιστα ο κ. αντιδήμαρχος βρέθηκε εκεί κατόπιν προσωπικής ενημέρωσης που είχε από το σχολείο και μάλιστα χωρίς καν να ξέρει το θέμα της συνάντησης καθόσον αυτό που και σε εκείνους είχε γνωστοποιηθεί είναι ότι θα συζητούνταν γενικά τα “προβλήματα του σχολείου.”

Ο αγαπητός Δήμαρχος κ. Κωστούρος, ας ασχοληθεί λοιπόν με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του και όχι με προβλήματα που ήδη έχουν επιλύσει προ πολλού άλλοι».

 

ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

“..Είναι θεσμικό ατόπημα αλλά και ανευθυνότητα να περιφρονεί ένας Δήμαρχος το δημοτικό του συμβούλιο και μάλιστα για σοβαρά θέματα με σκοπό λίγους επικοινωνιακούς πόντους μέσα από μία ακόμη υπόσχεση…”. Αυτά είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος με αφορμή την χθεσινή δήλωση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου περί παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης στην Δαλαμανάρα για μουσικό σχολείο, έκτασης στην οποία ο Δήμος Ναυπλίεων είναι συνιδιοκτήτης με το Δήμο Άργους και την Περιφέρεια.

Και συνεχίζοντας ο Χρήστος Γραμματικόπουλος επισήμανε ακόμη : “…τα εκπαιδευτικά στεγαστικά ζητήματα είναι πολύ σοβαρά για να διαχειρίζονται με τόση επιπολαιότητα. Επίσης τα περιουσιακά στοιχειά ενός Δήμου τα διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνον το δημοτικό συμβούλιο και κανένας δήμαρχος από μόνος του. Δυστυχώς στον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα σχολείο παρά τις υποσχέσεις των διοικούντων. Τέλος ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τις καπναποθήκες, χώρος που προορίζετο να λύσει το χρόνιο στεγαστικό πρόβλήμα του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου. Τι ακριβώς έχει γίνει με τις καπναποθήκες με παραίνεση μάλιστα δική του όπως ο ίδιος δήλωσε;”.