Άφησαν τους αστυνομικούς χωρίς στολές και μπότες

147

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπ. Αργολίδας, οι κυβερνήσεις της χώρας εκτός από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων και ακόμη πέραν της εγκατάληψης της συντήρησης των αυτοκινήτων και μηχανών της υπηρεσίας ή της μη ανανέωσης των ληγμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων, έπαψε να χορηγεί στο αστυνομικό προσωπικό τα υπό του νόμου προβλεπόμενα ατομικά εφόδια. Οι αστυνομικοί, έφτασαν στο σημείο να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα αναγκαία ατομικά εφόδια, όπως κάνουν σε πολλές περιπτώσεις και για την καθαριότητα των γραφείων τους ή την συντήρηση των οχημάτων της αμέσου δράσεως.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων σχετικά με τη μη χορήγηση ατομικών εφοδίων από την υπηρεσία, όπως προβλέπεται με την υπ’αριθμ.8029/1/20-ιά (ΦΕΚ Β΄74 από 8/2/1999 Απόφαση κ.Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει και από τα ατομικά βιβλιάρια τελευταία χορήγηση έγινε κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να αναγκάζονται, να αγοράζουν με δικά τους χρήματα υφάσματα για στολές, επενδύτες, πουλόβερ, υποδήματα, αλλά και άλλα υλικά τα οποία δεν τους χορηγούνται πλέον από την υπηρεσία.

Για τον ανωτέρω λόγο και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την δεινή οικονομική κατάσταση όλων ημών παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα για την αφύπνιση των αρμοδίων, οι οποίοι δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα, ότι η αστυνομία δεν είναι χώρος εκπτώσεων, αλλά αποτελεί την μοναδική επένδυση για την ασφάλεια των πολιτών».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γεώργιος Παπαθεοφάνης και Αναστάσιος Βενετσιάνος