Χρυσό βραβείο στο Άργος για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, στα BEST CITY AWARDS 2017

114

Το Χρυσό βραβείο κατέκτησε ο Δήμος Άργους Μυκηνών, για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους στην κατηγορία Υποδομές & Αστική Ανάπλαση των BEST CITY AWARDS 2017.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Τεχνοπολη του Δήμου Αθηναίων και το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Στην κατηγορία που βραβεύτηκε ο Δήμος Άργους Μυκηνών, διαγωνίζεται ο σχεδιασμός, η καινοτομία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μιας πόλης, καθώς και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξής της.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος κατά την απονομή δήλωσε: «Πέρσι δεν είχαμε ολοκληρώσει αυτή την ανάπλαση και πήραμε το τρίτο βραβείο, φέτος με ολοκληρωμένο το κέντρο του Άργους παραλαμβάνουμε το χρυσό βραβείο και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που άλλαξε την φυσιογνωμία της πόλης που μέχρι χθες, χαρακτηριζόταν άσχημη πόλη. Αλλάξαμε και έχουμε ήδη μπει σε τροχιά ανάκαμψης».

 

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. 

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.

ΠΗΓΗ: https://argospress.blogspot.gr/2017/10/best-city-awards-2017.html#more