Των ορατών και των αοράτων: Μια γέφυρα με τον κόσμο των αγαπημένων που ¨έφυγαν¨ … και όχι μόνον

100

           Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α-Μ) και οι Εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μιχάλη Λεβέντη «Των Ορατών και των Αοράτων», το επόμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος (Αγ. Κων/νου 29, Άργος).

          Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.: Αλκμήνη Στάντζου Ψυχολόγος και Μαρία Γκιουλέ Δικηγόρος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Καστάνη. Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο συνθέτης και μουσικός Βαγγέλης Γιαννάκης.

Η είσοδος στη βιβλιοπαρουσίαση είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο που ρίχνει γέφυρα ανάμεσα στον αναγνώστη και τον κόσμο των αοράτων. Τον κόσμο των αγαπημένων που ¨έφυγαν¨, τον κόσμο των αγγέλων, των κόσμο των αγίων. Ένα βιβλίο βεβαιότητας πως δεν είμαστε μόνοι και πως αόρατες παρουσίες μας συντροφεύουν και μας παρηγορούν. Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ και η συνέχειά της, μετά το τέλος, έχει τις ρίζες της σ’ αυτή τη ζωή. Η ζωή είναι μία. Ένα βιβλίο ελπίδας για την αγάπη  που δεν τελειώνει… Ένα βιβλίο χαράς για το νικημένο θάνατο…

Ο Μιχάλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1952 στην Ελευσίνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα (1975) και ψυχολογία στο Παρίσι (1985). Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: “Ο αποχαιρετισμός” ποιήματα (1990), “Εικόνες του κόσμου” ποιήματα (1993), “Εν Ελευσίνι” ποιήματα-συλλογικό, εκδ. Ιερά Οδός, “Το Ροδακιό” τυπογραφική φροντίδα (1996), “Η Φεύγουσα” ποιήματα, εκδ. Δόμος (1998), “Να μην τρως την καρδία σου” εκδ. Φιλιππότη (1999), “Τετράδιο με τσαλακωμένα ποιήματα” εκδ. Φιλιππότη (2003), “Ένα σταφύλι στην έρημο”, Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη Α.Ε. (2005),  “Σαλιγκάρι στην πέτρα” [κείμενα, φωτογράφιση], Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη Α.Ε. (2007), “Η φεύγουσα”, Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη Α.Ε. (2009), Αικατερίνας Μοναχής “Μικρά Στιχηρά” [επιμέλεια], Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη Α.Ε.  “Γέρων Αμβρόσιος Λαζαρης” [επιμέλεια] εκδ. Ακρίτας (2009 & 2011).

Οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ είναι δημιούργημα της εταιρείας ΔΟΜΗ Ο.Ε. η οποία δραστηριοποιείται από το 1981 μέχρι και σήμερα στο χώρο της Επικοινωνίας και των Γραφικών Τεχνών. Οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ξεκίνησαν το 2005 με στόχο να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό “Αρχονταρίκι”, το οποίο αυτή τη φορά δεν θα υποδέχεται επισκέπτες, αλλά αναγνώστες! (Αρχονταρίκι είναι ο χώρος του μοναστηριού ο οποίος προορίζεται για την υποδοχή και την περιποίηση των επισκεπτών). Αποφεύγοντας τα ονόματα με τις πολλαπλές εκδόσεις, οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ φιλοξενούν συγγραφείς οι οποίοι μπορεί να μην διαφημίζονται, αλλά έχουν να καταθέσουν δοκίμια τα οποία συζητήθηκαν για την εποικοδομητική τους προοπτική. Οι Ανθρώπινες σχέσεις, η Ψυχολογία, η Παιδαγωγική, η Θεολογία, η Πατερική αναζήτηση και οι Κοινωνικοί προβληματισμοί οριοθετούν την μικρή μέχρι τώρα πορεία του εκδοτικού μας οίκου.