ΣΦΥΡΗΣ: «Η Ερμιονίδα μπορεί να γίνει κέντρο του Θαλάσσιου Τουρισμού …αν σοβαρευτεί η κυβέρνηση»

38

Μπορεί οι υπουργοί Παν. Κουρουμπλής και η Έλενα Κουντουρά να μην προσήλθαν να κηρύξουν την έναρξη του Συνεδρίου για τον θαλάσσιο τουρισμό που διεξήχθη στο Ναύπλιον (συνεδριακός χώρος ΦΟΥΓΑΡΟ) αλλά οι εισηγητές είχαν έρθει διαβασμένοι και ο καθένας πρόσθεσε χρήσιμες γνώσεις σε όσους, λίγους, ακροατές.

Επιλέξαμε και παραθέτουμε τι ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αξιοποιώντας το βήμα του συνεδρίου για να προβάλλει τις δυνατότητες της Ερμιονίδας αλλά και τις αδυναμίες της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα την επένδυση για τα Υδατοδρόμια.

Επιλογές από την ομιλία του Δημ. Σφυρή

Δημήτρης Σφυρής
Δήμαρχος Ερμιονίδας

– Η Ερμιονίδα αποτελεί το κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.

– Με δικούς του πόρους ο Δήμος εκπόνησε μελέτες για υποδομές που είναι απαραίτητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αγκυροβόλια κρουαζιεροπλοίων, υδατοδρόμια για υδροπλάνα σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.Μάλιστα απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Υπουργείου είπε: Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για θαλάσσιο τουρισμό όταν ο νόμος για τα υδατοδρόμια έχει αλλάξει 3 φορές και ακόμη δεν έχει υπογραφεί ο τελευταίος;;; 13 μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση έχοντας σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να τροποποιηθούν και να εγκριθούν- αδειοδοτηθούν οι μελέτες των υδατοδρομίων.

– Τοποθέτηση παροχών ρεύματος και νερού (θα ξεκινήσει στα “Μανδράκια” Ερμιόνης η τοποθέτησή τους) και υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των σκαφών στα δύο τουριστικά λιμάνια.

– Η λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου, το καλοκαίρι του 2018, στο Πόρτο Χέλι και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της μαρίνας στην Ερμιόνη. Συμπληρώνοντας και απευθυνόμενος στην Κεντρική Διοίκηση. “Ποιό είναι το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για επένδυση στον τουρισμό, όταν δεν έχετε αξιολογήσει τους κατατεθημένους φακέλους επένδυσης, δεν έχετε ανοίξει τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα”;;!!!

– Η αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χωρών, ενάλιων αρχαιοτήτων και η δημιουργία καταδυτικών κέντρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κεντρική Διοίκηση.

– Η ολοκλήρωση και ένταξη στο δίκτυο γαστρονομίας της Πελοποννήσου, της χώρας και της Μεσογείου με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

– Η αξιοποίηση, όπως αυτή στο Δήμο Ερμιονίδας των γυρισμάτων του Σουηδικού survivor, των φυσικών πόρων και του τουριστικού προϊόντος. Δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους Πελοποννήσου, καθώς και του Σαρωνικού.