Ραψωματιώτης: Το Επιχειρηματικό Πάρκο απαιτεί «Σύμπραξη δυνάμεων» Επιμελητηρίου, Δήμου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας

29

Η σύμπραξη των δυνάμεων, του Επιμελητηρίου, του Δήμου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι εκείνη που θα δώσει στην Κορινθία ένα Επιχειρηματικό Πάρκο, υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΗΛΕΚΤΡΑ και τον Δημοσιογράφο Γιώργο Γουγά, ο Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Συνεργασίας για το Αποτέλεσμα και Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Δημήτρης Ραψωματιώτης.

«Ένα επιχειρηματικό πάρκο δεν  μπορούμε να πούμε πως υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σίγουρα, δεν μπορεί να το κάνει μόνο του το Επιμελητήριο, όπως δεν μπορεί να το κάνει μόνος του και ο δήμος. Θα πρέπει λοιπόν το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το δήμο να βρούμε κάποιους φορείς, κάποιους χρηματοδότες, είτε τραπεζικούς είτε άλλους και όλοι μαζί ν’ αναλάβουμε τη διαχείριση ενός τέτοιου φορέα».

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΒΕ Κορινθίας δεν αναλώθηκε σε δεσμεύσεις που δεν έχουν βάση υλοποίησης, υπήρξε συγκεκριμένος για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης του έργου,  ενώ σημείωσε με έμφαση πως σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι η λειτουργία επιχειρήσεων, αφού σε αντίθετη περίπτωση δεν υφίσταται λόγος και ρόλος λειτουργίας ενός Πάρκου. «Η πραγματικότητα είναι πως τα βιομηχανικά – βιοτεχνικά πάρκα όπου υπάρχουν σήμερα έχουν τεράστια προβλήματα, γιατί επιχειρήσεις έχουν κλείσει και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει. Είναι εύκολο προεκλογικά να βάζουμε στόχους και οράματα, πρέπει να υπάρχει και βάση υλοποίησης όμως. Η προηγούμενη Διοίκηση είχε δηλώσει έτοιμη για δύο επιχειρηματικά πάρκα και κανένα δεν έχει υλοποιηθεί, και ο δήμος το συζητά, όμως χωρίς το Επιμελητήριο αδυνατεί να το υλοποιήσει. Σίγουρα όμως είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί ένα Επιχειρηματικό Πάρκο, γιατί μπαίνουν κανόνες, μπαίνουν αρχές στη λειτουργία των επιχειρήσεων και δεν υπάρχει αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στις σοβαρές επιχειρήσεις».