ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Κολλητά στον αρχηγό. Το περιβάλλον Μητσοτάκη χωρίς Νεοδημοκράτες σύμβουλους. Δεν κρίθηκε κανένας άξιος να τοποθετηθεί;

507

γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Δεν πήρε εντολή να αλλάξει την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε να την διοικήσει «κατά το δοκούν», δεδομένου ότι δεν έχει καν την προσωπικότητα που θα τον αναδείκνυε ως Αρχηγό. Δεν θα έπρεπε να λειτουργεί όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας πολυμετοχικής εταιρείας που τον επέλεξαν οι μεγαλομέτοχοι για να τους φέρει τα περισσότερα δυνατά κέρδη (πολλές φορές με την εντολή μείνε στάσιμος γιατί σήμερα βγάζουμε κέρδη με όχημα μια άλλη εταιρεία μας). Θα έπρεπε να σέβεται το όνομά της, την ιστορία της, τα στελέχη της και τα διαρκώς μειούμενα μέλη της.

Βεβαίως και είναι δικαίωμά του να διαλέξει την Γραμματέα του, τον Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου, τον οδηγό του και τους σωματοφύλακές του, με βασικό κριτήριο την εμπιστοσύνη που μπορεί να τους έχει και την αφοσίωση που του έχουν αυτοί. Τους ανθρώπους όμως που καθορίζουν την φυσιογνωμία του κόμματος και τις πολιτικές του επιλογές, θα έπρεπε να τους επιλέγει με διαφορετικά κριτήρια. Όπως για παράδειγμα, αν συνδυάζουν τα αναγκαία προσόντα με την κομματική παρουσία και αναγνώριση. Δεν μπορεί ο εκ βαθέων σύμβουλός του (Θεοδωρικάκος) να είναι ένα κορυφαίο στέλεχος της ΚΝΕ που μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και μετά βρέθηκε στην κορυφή της  Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ποτέ να ζητήσει μια τυπική συγνώμη από τους αγωνιστές της πρώτης γραμμής που υπέφεραν εξ αιτίας του. Το ίδιο και η εκπρόσωπος Τύπου (Σπυράκη) που ακολούθησε ακριβώς την ίδια πολιτική διαδρομή συν το γεγονός ότι προωθήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ως ευρωβουλευτής, θέση στην οποία και παραμένει παρά το ηθικό ασυμβίβαστο.

Ούτε βεβαίως έχει το δικαίωμα ο κ. Μητσοτάκης να αποκλείει από τις κορυφαίες επιλογές άξιους ανθρώπους που έφαγαν τα νιάτα τους υπερασπιζόμενοι ένα σύστημα αξιών που πίστευαν ότι προωθεί αυτό το κόμμα. Είναι διαφορετικό πράγμα η ανανέωση και διαφορετικό η βίαιη μεταστροφή με τη μέθοδο του καπελώματος.

Διαβάστε κάποια στοιχεία για τους 5 εκ των 12 συμβούλων που ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τα ακαδημαϊκά τους χαρακτηριστικά και αποκρύπτοντας την κομματική τους διαδρομή. Τα στοιχεία τα αντέγραψα από την Χριστίνα Σιδέρη, ένα από τα μαχητικότερα και αξιολογότερα μαχόμενα στελέχη της πάλαι  ποτέ δεξιάς (ή έστω κεντροδεξιάς) Νέας Δημοκρατίας.

Γράφει η Χριστίνα Σιδέρη στον τοίχο της στο Face Book.

«Ανακοινώθηκαν από το Μητσοτάκη, οι 12 σύμβουλοι του και μεταξύ άλλων μου έκαναν εντύπωση μερικά πράγματα που θυμάμαι για κάποιους από αυτούς…..

Γεραπετρίτης

Γιώργος Γεραπετρίτης, ο καθηγητής που κατηγορήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα σχετικά με την υπόθεση Siemens αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε τοποθετήσει στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης του, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό. Μεταγραφή λοιπόν από το ΠΑΣΟΚ (1)

 

Σδούκου

Σδούκου Αλεξάνδρα, η απόσπαση της υπαλλήλου στο Γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με απόφαση με ΑΔΑ Β4ΛΔ0-ΦΤ3 δημοσιεύθηκε από την υπηρεσία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ » Διεύθυνση Διοικητικού στις 2012-06-08. Ο τύπος της απόφασης είναι Άγνωστος και την υπέγραψε ο/η Υπουργός Τσάλτας, Γρηγόριος, Υπουργός στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμένου το 2012. Μεταγραφή λοιπόν από το ΠΑΣΟΚ

Χάλαρης

Χάλαρης Χρήστος, στέλεχος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Εποπτεύεται από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ιδρύθηκε με τον ν.3059/2002 (ΦΕΚ Α 241/11.10.2002), με χρήματα του Ευρωπαϊκού κοινοτικού πλαισίου επί Σημίτη και σήμερα αν κάποιος ψάξει στην επίσημη ιστοσελίδα του http://www.observatory.gr/ θα διαπιστώσει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει εκεί είναι να αγοράσει … παπούτσια. Διευθύνοντας Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ επί κυβέρνησης Σαμαρά / Βενιζέλου. Μεταγραφή λοιπόν από ΠΑΣΟΚ

Μιχαηλίδου Δόμνα Από την επιτροπή της εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ για την Ελλάδα, σύμβουλος δημόσια υγείας στο Ιράν, ειδικός συνεργάτης του ΟΗΕ στην Ουγκάντα και της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας και επιστημονικός συνεργάτης του επιμελητηρίου του Σουδάν (τώρα πότε τα πρόλαβε αυτά στα τριάντα της χρόνια είναι προϊόν άλλης μελέτης) ήρθε και ως σύμβουλος του Μητσοτάκη στην επίσης τριτοκοσμική Ελλάδα (Σοβαρά τώρα πόσα παίρνει ή τι της έχει τάξει γιατί όλα αυτά μαζί δεν ταιριάζουν ούτε ποιοτικά, ούτε χρονικά) Πολιτική εμπλοκή δεν έχω εντοπίσει αλλά θα το ψάξω το θέμα αναλυτικά και σε όλα τα επίπεδα.

Γεώργιος Ζαββός, αγαπημένο “τέκνο” της Άννας Διαμαντοπούλου, τον οποίο και είχε διορίσει έμμισθο στη Διοικητική Επιτροπή της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών, η οποία έχει κλείσει από το 1983, όταν ήταν ακόμα έμμισθο μέλος της Κομισιόν, όπου και παρέμεινε από το 2010 έως και το 2013. Διορισμένος Ευρωβουλευτής επί Μητσοτάκη πατέρα το 1990. Λαθρολάγνος με αναγνωσμένη αρθρογραφία υπέρ της παγκοσμιοποίησης και κατά των Εθνών κρατών. Αδερφός του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece, Στέλιου Ζαββού, ο οποίος όλως τυχαίως τυγχάνει κουμπάρος του George Sorros (τον έχει παντρέψει), μεσολαβητής για τη συνάντηση του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενεργό μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι, στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και φυσικά ο ιθύνων νους πάνω στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ εν Ελλάδι που ασχολούνται με τους λαθρομετανάστες. Εν κατακλείδι ανήκει σε αυτούς που πάνε παντού ανάλογα με το ποιος θα γεμίσει τη τσέπη του. Κοινώς πουτ@να της πολιτικής και φυσικά ΠΑΣΟΚ

Η ανάλυση των … συμβούλων του Μητσοτάκη συνεχίζεται γιατί είναι και 12, απλά μη σας θολώσω από την αριστερίλα εξαρχής και μου πάθετε και τίποτα….. Πάντως τι σύμπτωση … να μην υπάρχει ούτε ένας άξιος δεξιός στη πρώτη πεντάδα….»