Μετατίθενται οι εκλογές για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

28

Οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί στον κυρίαρχο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς μετατίθενται. Αντί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε καθοριστεί, θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος και στις 19 Νοεμβρίου ο δεύτερος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, ενημέρωσε σχετικά, με επιστολή του, όλους τους υποψήφιους. Οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, WIND και OTS, διαβεβαιώνουν ότι θα είναι έτοιμες εγκαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αλιβιζάτος: «Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017».

Ως μέτρο αντιμετώπισης της διαφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη για τις 12 Νοεμβρίου (λόγω διεξαγωγής του Μαραθώνιου στην Αθήνα, ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει: «Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους».