Εκπαίδευση στη Σχολή Ευελπίδων αξιωματικών από 7 ξένες χώρες φιλικές προς την Ελλάδα

769

Μια σωστή πρωτοβουλία, που κρατά από τα χρόνια της επταετίας, επαναλαμβάνεται και φέτος στην Σχολή Ευελπίων.

Με διακρατικές συμφωνίες με φίλιες χώρες, κυρίως από την Αφρικανική ήπειρο, η Ελλάς θα εκπαιδεύσει 19 αξιωματικούς στις στρατιωτικές σχολές της που θεωρούνται από τις κορυφαίες του κόσμου. Οι εκπαιδευόμενοι, θα παρακολουθήσουν αρχικά ένα προπαιδευτικό στάδιο, κυρίως για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις κανονικές διαδικασίες.

Να θυμίσουμε ότι ο Καντάφι ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων όπως και πολλοί υπουργοί κρατών της κεντρικής και νότια Αφρικής.

Οι προαναφερόμενοι προπαιδευόμενοι μετά το πέρας της εκπαίδευσης τους, θα επανδρώσουν όχι μόνο την ΣΣΕ, αλλά και τις λοιπές Στρατιωτικές Ακαδημίες της χώρας.

Το έργο της εκπαίδευσης που έχει ανατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και καλύπτει συνολικά τις ανάγκες όλων των παραγωγικών Σχολών διαρκεί 42 εβδομάδες. Αρχίζει στις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους, λήγει αρχές Ιουλίου και επιδιώκεται όπως οι αλλοδαποί υποψήφιοι σπουδαστές:

-Εκμάθουν την Ελληνική γλώσσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν στη συνέχεια να μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση για την Σχολή για την οποία προορίζονται.

-Ενισχύσουν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά κ στη Φυσική.

-Προεκπαιδευτούν και εθιστούν στην ελληνική στρατιωτική ζωή και νοοτροπία.

-Επιπλέον η Σχολή έχει οργανώσει την επίσκεψη τους σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους με απώτερο στόχο να γίνουν κοινωνοί της Ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας της χώρας.

Περισσότερα  ΕΔΩ