Για όσους δεν γνωρίζουν τον Δημήτρη Καμπόσο

55

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έβαλε υποψηφιότητα για να εκλεγεί ως Δήμαρχος Άργους, πριν από 9 χρόνια, παρουσιάζοντας ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με πολλούς νέους ανθρώπους και προωθημένες προτάσεις για την πόλη του. Έχοντας απέναντί του «μεγάλα ονόματα», προικισμένα με χρίσματα, της Νέας Δημοκρατίας ο ένας και του (τότε κραταιού) ΠΑΣΟΚ, ο άλλος, καθώς και τον τέως Δήμαρχο Δημήτρη Παπανικολάου, κέρδισε την εμπιστοσύνη του 15%+ των Αργείων.

Την επόμενη τετραετία, ο ίδιος λαός του έδωσε 49%+ την πρώτη Κυριακή και 60%+ την δεύτερη. Ήταν μια Νίκη που του έδωσαν οι Αργείοι, γιατί ένιωθαν πως χρειάζονται «κουμανταδόρο δυνατό» στο τιμόνι του Δήμου, εν όψει της κρίσης που θα τους χτυπούσε την πόρτα.

Το 49% της πρώτης Κυριακής, το έκανε 62%+, 3,5 χρόνια μετά και μάλιστα με το κράτος να καταρρέει και την χρηματοδότηση των δήμων να μηδενίζεται. Το εξωπραγματικό ποσοστό του το έδωσε ο λαός του Καλλικρατικού Δήμου, κρίνοντας την αποτελεσματικότητά του και -κυρίως- την ντομπροσύνη του.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις τον καταγράφουν με 64%+ (έναντι 13% του Χειβιδόπουλου) και ένα ρεύμα παντοδύναμο, στις ηλικίες των νέων από 17 έως 25 ετών, της τάξεως του 94%, που δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται.

Σε αυτόν τον Ηγέτη, που έχει αφιερωθεί κατά 100% στην αποστολή που του εμπιστεύτηκαν οι Αργείοι, βρήκαν να αντιπαρατεθούν κάποιοι (φιλόδοξοι μεν, χωρίς όμως την εμπιστοσύνη του κόσμου), επιδιώκοντας να ακυρώσουν το αναπτυξιακό έργο δημιουργίας ενός μεγάλου χώρου ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, μόλις  300μ από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Είναι οι ίδιοι αμετανόητοι που δεν μπορούν να χωνέψουν την ανάπλαση της πλατείας. Την ανάπλαση που ξαναέβγαλε τους Αργείους στην πλατεία, που ξαναέφερα τα χωριά στο Άργος, που κράτησε τη νεολαία στην πόλη και που ξεχώρισε το δήμο πανελλαδικά, με ένα χρυσό βραβείο μεταξύ 72 δήμων που συμμετείχαν στο «Best City awards 2017».

Το πάθος τους, αυτών των ελαχίστων, τους τυφλώνει και προσπαθώντας να πλήξουν τον Καμπόσο, βλάπτουν την πόλη και ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον τους, οδηγούμενοι σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Καμπόσο, αυτός δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Όταν νιώθει πως έχει δίκιο και πως εργάζεται προς όφελος του λαού που τον εμπιστεύεται, κάθε τέτοια μάχη «τον εξιτάρει» και τον κάνει πιο αποφασισμένο… πιο αποτελεσματικό.

Το Πάρκινγκ θα γίνει! Όπως έγινε και η αίθουσα τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», που την πολέμησαν, όπως γίνεται το έργο του εργοστασίου σκουπιδιών, που προσπάθησαν να το εμποδίσουν και όπως θα γίνει το κολυμβητήριο που δεν θέλουν να το πιστέψουν. Όπως έγιναν και τόσα άλλα, σπουδαία έργα στα χωριά.

Ένα είναι σίγουρο και ένας μόνο φόβος υπάρχει.

Είναι σίγουρο πως ο Καμπόσος θα είναι πάλι Δήμαρχος στο Δήμο Άργους Μυκηνών γιατί και ο ίδιος αλλά και ο λαός γνωρίζουν πως μπορεί και πρέπει να δώσει πολλά ακόμη! Και το μόνο που πρέπει να φοβούνται οι Αργείοι είναι τις Σειρήνες! Να φοβούνται μήπως «του την πέσουν όλα τα κόμματα μαζί» και τον πείσουν πως, σαν Περιφερειάρχης θα μπορεί να ανατάξει την Πελοπόννησο και να βοηθήσει το Άργος περισσότερο. Αλλά και αυτό, αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα.

Αρκεί να του δείχνουν την αγάπη που νιώθουν και την αναγνώριση που του έχουν. Και τότε, ο μαχητής Καμπόσος με την άδολη ψυχή του μικρού παιδιού, θα παραμείνει κοντά τους αγωνιζόμενος για την πόλη που αγαπά πιο πολύ και από τον εαυτό του!