Γεωργόπουλος για Σφυρή: Είναι παράταξη μειοψηφίας. Διατηρεί «αυλή», πάσχει από Δονκιχωτισμό και εφαρμόζει τακτική σουπιάς

61

Ένας διαφορετικός Γιάννης Γεωργόπουλος εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό. Ένας Γεωργόπουλος που δικαιολογεί τον τίτλο του δημιουργού και επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Υπερασπιστής του αντιπολιτευτικού έργου της «Δυνατής Ερμιονίδας, συμπαραστάτης των δημοτών που αδικούνται και αποκαλυπτικά συγκρουσιακός προς τις πράξεις, τα παραλείψεις και τις δηλώσεις του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.

Προφανώς, η στρατηγική που ακολουθούσε ο επικεφαλής της μείζοννος αντιπολίτευσης ήταν να δοθεί χρόνος στην Δημοτική Αρχή Σφυρή προκειμένου να γίνει εμφανής η αδυναμία της να επιτελέσει έργο χρήσιμο για τους δημότες και η διχαστική της στάση έναντι της κοινωνίας και των αιρετών της εκπροσώπων.

Τα στοιχεία που παραθέτει αποδεικνύουν ότι η ομάδα των δημοτικών συμβούλων που συνεχίζουν να λένε «ΝΑΙ σε όλα», αποτελεί ήδη μειοψηφία και βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα θέλω των Δημοτών. Η αναφορά του στην ύπαρξη «αυλής» και στην προσπάθειά του να δημιουργήσει αναχώματα προστασίας των εκλεκτών του, αποτελεί κοινό μυστικό. Το σπουδαιότερο όμως είναι η επισήμανση ότι «είναι δραματικά στριμωγμένος και επιχειρεί για ακόμη μια φορά να θολώσει τα νερά και να ξεφύγει». 

Αιτία της πολιτικής επίθεσης του Γιάννη Γεωργόπουλου αποτέλεσε η συνηθιζόμενη από τον Δημήτρη Σφυρή χρήση του προσωπικού προφίλ στο Facebook για εκδήλωση ανοίκειων επιθέσεων κατά των επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αφορμή, τι άλλο, ένα ακόμη χαμένο αναπτυξιακό έργο για την Ερμιονίδα. Αυτό της μαρίνας του Πόρτοχελίου που εξελίσσεται σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» 

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας

«Σε ένα κείμενο του οποίου ο συντάκτης βρίσκετε εκτός τόπου και χρόνου δεν χωράει καμία απάντηση.  Επειδή όμως ο συντάκτης του κειμένου έχει τρεις στόχους, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω με λίγα αλλά ξεκάθαρα λόγια. 

Πρώτος στόχος του συντάκτη, εν προκειμένω του Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή, είναι να δημιουργήσει για τον ίδιο συνειδησιακά άλλοθι και για την “αυλή” του προστατευτικά αναχώματα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου ενώ επί δυόμισι χρόνια, μία Σύμβουλος της πλειοψηφίας απέχει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη του Δημάρχου έχει 13 Συμβούλους! Είναι μια παράταξη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!
Δεύτερος στόχος είναι να ικανοποιήσει το σύνδρομο του Δον Κιχωτισμού, από το οποίο δυστυχώς ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί. Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε που δεν τον αφήνουν να κάνει ανενόχλητος αυτά που θέλει…. 

Τρίτος στόχος και σπουδαιότερος, η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επειδή νιώθει δραματικά στριμωγμένος και έχει οδηγηθεί μόνος του σε αδιέξοδα, επιχειρεί για ακόμη μια φορά να θολώσει τα νερά και να ξεφύγει. 

Στοχεύει να μας ξεγελάσει και πάλι ο αιθεροβάμων και ονειροπόλος κ. Δήμαρχος, μήπως ξεχάσουμε τα έργα που χάθηκαν. Μήπως καταφέρει και ξεχάσουμε την συνεχή παρανομία του ίδιου και των εποπτευόμενων από αυτόν υπηρεσιών, να μην δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που του απευθύνουμε και αφορούν προβλήματα των δημοτών. 

Τολμάει ο Δήμαρχος και παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκηση. Αυτός που έχει αναγάγει το face book σε επίσημο θεσμό εκπροσώπησης του Δήμου. Αυτός που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή των απ’ ευθείας αναθέσεων και των χαμένων έργων.
Το αντιπολιτευτικό έργο της “Δυνατής Ερμιονίδας” δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες. Οι δημότες βλέπουν, κρίνουν και αντιλαμβάνονται.

Δήμαρχε, άσε τα κόλπα και τα πυροτεχνήματα και στρώσου στη δουλειά μήπως καταφέρεις να σώσεις οτιδήποτε αν σώζεται. Μήπως καταφέρεις και δεν καταγραφείς στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που έλεγε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Ως ο Δήμαρχος της μπλόφας και της παραλλαγής.
Ο καιρός εγγύς.

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολιτεύσεως

ΣΧΕΤΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σφυρής προς αντιπολίτευση! «Προσπαθείτε να ακυρώνετε και να καθυστερείτε τα έργα… τα πολεμάτε έχοντας μοναδικό στόχο την καρέκλα» ΕΔΩ