Πόσιμο νερό, θα τρέχουν οι βρύσες, στον Δήμο Μιδέας

40

Θύματα των διοικητικών εμπλοκών, που είχαν δημιουργηθεί λόγω εφαρμογής των συγχωνεύσεων που επέβαλε το σχέδιο «Καλλικράτης», είχαν πέσει και οι κάτοικοι του τ. Δήμου Μηδέας στον τομέα της ύδρευσης. Ο μεν Δήμος καταργήθηκε και έγινε Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, αλλά, το έργο ύδρευσης που είχε ετοιμάσει η Δήμαρχος Κανέλλα Τζιάρου σε κοινό πρόγραμμα με άλλους 5 Δήμους του Καποδιστριακού (τότε) Δήμου, παρέμενε στην ευθύνη της ΔΕΥΑΡ που και αυτή με την σειρά της μετεξελίχθηκε σε ΔΕΥΑΑΡΜ. Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τις συνέπειες των μεταβολών πληρώθηκαν από τους κατοίκους του Δήμου Μιδέας οι οποίοι, έμεναν χωρίς πόσιμο νερό.

Η παράκαμψη των διοικητικών προβλημάτων επιτεύχθηκε στις αρχές του 2017 με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΑΡΜ του Δήμου Άργους Μυκηνών και ΔΕΥΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων). Η προγραμματική συμφωνία επέτρεψε την ολοκλήρωση των αναγκαίων τεχνικών έργων και καθόρισε τις ποσότητες και τις τιμές του νερού που θα αγόραζε η ΔΕΥΑΝ για τροφοδοσία του Δήμου Μιδέας, με χρήση των δικτύων της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Η Οδύσσεια των κατοίκων έφτασε πια στο τέλος της. Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι δοκιμές του δικτύου και το πόσιμο νερό της Λέρνας θα δοθεί προς κατανάλωση στους Δημότες και τους κατοίκους των περιοχών Αγίας Τριάδας, Ανυφιού και Παναριτίου.

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αλέξανδρος Λυκομήτρος, ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να κατασκευασθούν τα δίκτυα για ύδρευση και των υπολοίπων χωριών της περιοχής.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποκαταστήσει την ισότητα στη χρήση των βασικών αγαθών, δίνοντας τέλος σε ένα απαράδεκτο καθεστώς υποβάθμισης των κατοίκων του τ. Δήμου Μιδέας σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

 

Αλέξανδρος Λυκομήτρος: Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται σχετικά με την υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας, (Ανυφί – Αγ. Τριάδα  – Πουλακίδα – κ.λ.π.) ότι αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της υδροδότησης από την πηγή της Λέρνης .

Ποιο συγκεκριμένα,  μετά την ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.,  από το Αρχείο Θέατρο  Αργου έως το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου καθώς και την ολοκλήρωση εν μέρει ενεργειών για την ηλεκτροδότηση των σχετικών αντλιοστασίων μεταφοράς νερού, είμαστε έτοιμο  να δώσουμε καθαρό πόσιμο νερό στους οικισμούς Αγ. Τριάδα – Παναρίτι .

Ποιο συγκεκριμένα, κατ’ αρχήν θα εκτελεσθούν προπαρασκευαστικές εργασίες για την δοκιμή των συστημάτων υδροδότησης, (Αγωγός Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. – Δεξαμενή Αγ. Τριάδος – Σύστημα Αυτοματισμών), έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, όπως περιγράφονται κατωτέρω.     

Συμπληρωματικά έργα,  την διαδικασία των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., (δημοπράτηση), με τα οποία  θα υδροδοτηθούν άμεσα και οι οικισμοί Ανυφί – Πουλακίδα.

          Ενταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου: «Κατασκευή  Εξωτερικών Υδραγωγείων στον τέως Δήμο Μιδέας». Με την ένταξη του έργου αυτού θα έχει ολοκληρωθεί η υδροδότηση του τέως Δήμου Μιδέας με καθαρό  πόσιμο νερό  από την πηγή της Λέρνης .

  • Υποβολή για ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑ του Εξωτερικού υδραγωγείου Αγ. Τριάδα – Αραχναίο με στόχο την επαρκή υδροδότηση του οικισμού από ποιοτικής και ποσοτικής πλευράς . Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από πλευρά της, διενέργησε άμεσα και ολοκληρωμένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση των σχετικών Φακέλων, που θα συντελέσουν στην επιτυχή έκβαση της ένταξης των έργων από την Περιφέρεια.  
  • Συμπληρωματικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα αντλιοστάσιο Αμυμώνης – Αρχ. Θεάτρου Αργους.
  • Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την συμφωνία μεταξύ των δύο Δ.Ε.Υ.Α., (Αργους – Ναυπλίου), του καθορισμού της παρεχομένης ποσότητας νερού και του κόστους αυτής  ανά κυβικό μέτρο .

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τελειώνοντας οι ανωτέρω προαναφερθέντες διαδικασίες- εργασίες,  ο τέως Δήμος Μιδέας θα έχει υδροδοτηθεί  καθ’ ολοκληρία με πόσιμο νερό από την πηγή της Λέρνης .

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Αλέξανδρος Λυκομήτρος με ανακοίνωσή του, αναγνωρίζει την συνέργια του Δήμου Άργους στην ολοκλήρωση της προσπάθειας και ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αργους – Μυκηνών κ. Καμπόσο Δημήτριο καθώς και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. κ. Καχριμάνη Ι. για την συνεισφορά τους στην επίτευξη αυτού του στόχου.