Η Γέφυρα της Καζάρμα στο Αρκαδικό του Δήμου Επιδαύρου.

Να προβάλλουμε το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης, στο Αρκαδικό, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το 2018 ορίσθηκε ως “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και θα εορτασθεί με κεντρικό σύνθημα «Η Κληρονομιά μας – Εκεί που το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, “αυτή η χρονιά θα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε διαφορετικές εκφράσεις της πλούσιας, ποικίλης και κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας”.

Είναι μια ευκαιρία λοιπόν για την ανάδειξη σημαντικών στοιχείων μοναδικότητας διαφόρων περιοχών, μνημείων, μουσικών και γεύσεων.

Σαν παράδειγμα, Το Γεφύρι του Αρκαδικού, στο Δήμο Επιδαύρου (Είναι το αρχαιότερο σωζόμενο γεφύρι στην Ευρώπη, σύμβολο επικοινωνίας). Και ακόμη, το Άργος (Είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, παράδειγμα συνέχειας ύπαρξης σε βάθος χρόνου). Και σίγουρα, η Τρίπολη και η Καλαμάτα και η Σπάρτη και η Κόρινθος, ακόμη και η Εκκλησία, θα έχουν να επιδείξουν την δική τους συμβολική μοναδικότητα.

“Η πολιτιστική κληρονομιά είναι κάτι περισσότερο από ιστορικά μνημεία και κτήρια – είναι επίσης συλλογές μουσείων, φυσικές τοποθεσίες, μουσική, φαγητό, κρασί, τηλεοπτικά προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια” αναφέρουν οι εμπνευστές του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αξίζει να το προσπαθήσουμε. Για την αναγνώριση της συνεχούς συμβολής του Ελληνισμού στην διαμόρφωση των θετικών στοιχείων της σημερινής Ευρώπης.

Π.Ι.Δ.

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Άδοντας και Ψάλλοντας το θαύμα των Χριστουγέννων

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ...