Μοίρες και μοίρες

162

της αστρολόγου Θέκλας Μεταξά

Πριν λίγες μέρες, μια νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε άγρια, την ώρα που βρισκόταν στο Β΄Νεκροταφείο Αθήνας. Ο δολοφόνος τη μαχαίρωσε με μανία 15 φορές, κι έκοψε το νήμα της ζωής της. Η Δώρα Ζέρμπερη γεννήθηκε «ολιγόχρονη». Η Μοίρα της έπαιξε άσκημο παιχνίδι.

Θέκλα Μεταξά
αστρολόγος

Δεν γνωρίζω το αν και το πότε θα βρεθεί ο δολοφόνος της, και δεν μπορώ να προβλέψω κάτι με ακρίβεια, εφ’ όσον λείπει η ακριβής ώρα του θανάτου της. Μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα, είπαν όσοι κατέθεσαν. Θα κάνω όμως μια προσπάθεια να ερμηνεύσω τι προδίδουν οι απλανείς αστέρες που βρέθηκαν στο στερέωμα, μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα, της 18ης Οκτωβρίου.

Αν η ώρα θανάτου ήταν 5 το απόγευμα, κοντά στον ωροσκόπο της στιγμής, σημαντικό ρόλο παίζουν δυο αστέρια που βρίσκονται στις 15 μοίρες του αστερισμού των Ιχθύων. Το ένα έχει σχέση με τον αστερισμό του Φοίνικα και το άλλο με τον αστερισμό του Ηριδανού. Φοίνιξ από το «φοινός» δηλαδή πορφυρός, βαθυκόκκινος, σαν το αίμα. Το άλλο αστέρι, του Ηριδανού, φέρνει κίνδυνο από ατυχήματα.

Αν η ώρα θανάτου ήταν 5.15 το απόγευμα, τότε παίζουν σημαντικό ρόλο δυο αστέρια που βρίσκονται στις 3 μοίρες του αστερισμού του Σκορπιού, και δείχνουν συγκάλυψη και καταπίεση. Κάποια άλλα αστέρια πάλι στο Σκορπιό, δείχνουν ανηθικότητα, μίσος, απελπισία και κίνδυνο. Οι μοίρες λοιπόν των αστερισμών, φανερώνουν και τη Μοίρα της άτυχης κοπέλας.

 

Μιλήσαμε για Μοίρα, και για μοίρες. Πιο σωστό θα ήταν να πούμε «Μοίρες και μοίρες».

Οι 3 Μοίρες ήταν οντότητες της Ελληνικής μυθολογίας. Ήταν 3 γυναίκες που κρατούσαν στα χέρια τους την ανθρώπινη ζωή. Η πρώτη Μοίρα, η Κλωθώ, συμβολίζει το παρόν και κλώθει (γνέθει) το νήμα της ζωής. Η δεύτερη, η Λάχεσις, συμβολίζει το μέλλον, και μοιράζει τους κλήρους, τι θα λάχει στον καθένα (λαχείο). Η τρίτη η Άτροπος (α-τρόπος) , είναι το παρελθόν, κόβει το νήμα της ζωής, όταν έρθει η ώρα. Το νήμα αυτό σχετίζεται με τον ομφάλιο λώρο που μας δένει με τη μήτρα, και πρέπει να κοπεί, για να έρθουμε στη ζωή. Ένα νήμα είναι πάλι εκείνο που κόβεται, για να φύγουμε από τη ζωή.

Οι Μοίρες είναι εκείνες που ευθύνονται για ότι καλό ή κακό συμβαίνει στη ζωή μας. Αντλούν τη δύναμή τους από το Δία, που γι’ αυτό το λόγο λέγεται και Μοιραγέτης. Στις Μοίρες υπακούουν ακόμα και οι Θεοί, που μπορούν να αλλάξουν τη “μοίρα” τους, εφ’ όσον δεν διαταράσσουν την αρμονία του σύμπαντος. Πιστεύω όμως πως και οι άνθρωποι έχουν αυτή τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον εξαιρετικό αφορισμό του μεγάλου αστρονόμου του 2ου  αιώνα μ.χ.χ. Κλαύδιου Πτολεμαίου του Αλεξανδρινού “ο σοφός κυβερνάει τα άστρα”. 
Ο σοφός. Ποιος είναι λοιπόν ο σοφός. Μα ο έχων γνώση. Γνώση = Δύναμη.

Μοίρες, κόρες της Ανάγκης, μοίρασμα, μερίδιο, τεμάχιο, όριο. Στην αστρολογία τις κινήσεις των πλανητών και των άλλων ουρανίων σωμάτων, τις μετράμε σε μοίρες. Έχετε σκεφτεί, ότι η μοίρα η συμπαντική, ως μονάδα μέτρησης θα μπορούσε να έχει σχέση με τις Μοίρες, τις 3 αδελφές που καθορίζουν τη “μοίρα” μας;
Σας βάζω σε σκέψεις;

Αυτό είναι και το μεγαλείο της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.