…καμιά εκλογική μάχη δεν κερδίζεται με γεγονότα που συνέβησαν 70 χρόνια πριν

47

του Σάκη Μουμτζή

…καμιά εκλογική μάχη δεν κερδίζεται με γεγονότα που συνέβησαν 70 χρόνια πριν. Αυτά είναι για τους ιστορικούς. Για τους πολιτικούς είναι η διαχείριση του παρόντος και το όραμα του μέλλοντος.

Σάκης Μουμτζής

Η Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να ρίξει νοκ-άουτ τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει. Θα πρέπει να αποδείξει στον χειμαζόμενο πολίτη, πως η υπερφορολόγηση, η ανομία, το αντι-επενδυτικό κλίμα, δεν είναι αποτέλεσμα, απλώς, της ανεπάρκειας των κυβερνητικών στελεχών ή λανθασμένων επιλογών.

Θα πρέπει να πείσει τους πολίτες πως όλα αυτά απορρέουν από την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέκυψαν τυχαία, δεν τα έφερε η κακή στιγμή. Να τους φανερώσει πως τα συγκεκριμένα μέτρα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την μορφή της κοινωνίας, που θέλει να διαμορφώσει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ένα κόμμα που έχει οδηγό τον μαρξισμό.

Μια κοινωνία χωρίς μεσαία τάξη, με εξαθλιωμένους τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τσακισμένη την ατομική ιδιοκτησία από την υπερφορολόγηση, μια κοινωνία χωρίς επενδυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να διαχειριστεί, αποκλειστικά, την μιζέρια της πλειοψηφίας των Ελλήνων και εκεί επάνω να οικοδομήσει την πολιτική του κυριαρχία.

Αν δεν αναδείξει αυτήν την σύνδεση της ιδεολογίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς με την δυσπραγία των πολιτών, αν δεν κτυπήσει τον κρατισμό, που είναι το εργαλείο άσκησης αυτής της πολιτικής, τότε η Νέα Δημοκρατία και να κερδίσει τις εκλογές

Ολόκληρο το άρθρο του Σάκη Μουμτζή  ΕΔΩ